More

    Luni, ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalităţi

    dan-mirel

    Sătmărenii mai au posibilitatea până luni, 30 septembrie, să-şi achite taxele şi impozitele locale fără penalităţi. Potrivit şefului Biroului de Executare Silită al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, Dan Mirel, cei care vor achita aceste taxe după data de 30 septembrie vor trebui să plătească în plus o penalizare de 2% pe lună pentru suma restantă. “După data de 1 octombrie vor fi demarate şi procedurile de executare silită. Toţi cei care până la data de 30 septembrie nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale riscă să intre în executare silită de plată şi vor primi acasă somaţia de plată”, a mai precizat Dan Mirel.
    Plata taxelor şi impozitelor locale fără penalităţi poate fi făcută azi, între orele 8.00 şi 17.00, şi luni, între aceleaşi ore. “În cazul în care vom constata că sunt mulţi solicitanţi de plată suntem pregătiţi să mai deschidem încă două casierii şi eventual să prelungim programul de muncă”, a mai precizat oficialul DITL. De asemenea, cei care nu au timp să se deplaseze la sediul DITL, pot achita aceste taxe on-line pe portalul “www.ghişeul.ro” care cel puţin deocamdată este utilizabil şi fără parolă.
    Până în acest moment şi-au achitat taxele şi impozitele locale circa 60% dintre contribuabili. Astfel, la persoanele fizice, din cei 41.962 care trebuie să achite impozit pe clădiri au realizat acest lucru 29.799, în timp ce din cei 27.927 de proprietari de autovehicule, impozitul a fost plătit de 17.544. La persoanele juridice, impozitul pe clădiri a fost achitat de 833 de firme din cele 1.371 care au obligaţie de plată, în timp ce din cele 3.235 de persoane juridice proprietare de autovehicule au achitat impozitele 1.776.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE