More

    Marco Bota, din nou campion naţional la clasa Pufo

    karting

    Zilele trecute, la Bucureşti s-a disputat şi ultima etapă a Campionatului Naţional de Karting, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Printre participanţii diferitelor clase s-a numărat şi pilotul sătmărean Marco Bota. Cum ne-a obişnuit, sportivul pregătit de profesorul Gheorghe Takacs a participat cu monopostul său la clasa Pufo (6-9 ani). A fost practic ultima cursă pentru sătmărean la această clasă, într-o competiţie oficială, pentru că din aprilie anul viitor acesta va concura la o clasă superioară, Mini, rezervată copiilor între 10 şi 13 ani.
    Pilotul nostru a început excelent sesiunea de calificări, terminând primul, la fel şi în prima parte, în prefinală. Fără a forţa prea mult, în ultimul act Marco Bota a trecut al doilea linia de sosire şi, astfel, şi-a adjudecat titlul de campion naţional. Asta pentru că în clasamentul general a terminat primul, cu 248 de puncte, cu 44 mai multe decât principalul său urmăritor. Este al treilea titlu naţional consecutiv pentru Marco Bota la clasa Pufo. Pilotul care concurează pentru CSM Satu Mare a terminat în acest sezon de trei ori pe primul loc, de două ori la Bucureşti, Bacău şi tot de atâtea ori pe locul doi, o dată la Bucureşti şi de două ori la Prejmer.
    În luna decembrie, la Sinaia va avea loc anuala Gală a Campionilor, unde vor fi premiaţi toţi sportivii care au devenit campioni la sporturile cu motor, iar acolo, Marco Bota va primi cupa de campion pe anul 2013 la clasa Pufo.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE