21 July 2018

Mijloace alternative de deplasare, promovate la Satu Mare

Filed under: Locale |

start

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Vetiş, Şcoala de Artă, Asociaţia “4Wild Moments” şi PrimaGym au promovat şi încurajat ieri, cu ocazia Săptămânii Mobilităţii Europene, mişcarea în aer liber şi deplasarea pe mijloace alternative de transport nepoluante. Cu această ocazie au fost organizate acrobaţii cu caiacele şi plimbări pe râul Someş, un marş ciclist la care au participat peste o sută de sătmăreni şi concursuri de tetratlon.
Membrii Asociaţiei ” 4Wild Moments” au oferit ieri dimineaţă un spectacol cu caiacele pe râul Someş, manifestarea având loc lângă podul Decebal, în dreptul staţiei hidrometrice. Caiaciştii asociaţiei condusă de Ionuţ Stancovici şi-au demostrat virtuozitatea în simularea unor operaţiuni de salvare a victimelor căzute în apele râului dar şi prin diverse exerciţii care au făcut deliciul publicului.
A urmat apoi marşul ciclist, la a cărui start, care a avut loc pe digul Someşului în dreptul Palatului Administrativ, a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Acesta a lăudat iniţiativa APM Satu Mare de a organiza astfel de evenimente adăugând faptul că sătmărenii ar trebui să folosească cât mai des posibil mijloacele de transport nepoluante, cum ar fi bicicletele. Cei peste o sută de ciclişti înscrişi la marş s-au deplasat până la Oar având ca traseu pista de biciclişti construită în cadrul proiectului „Pe apă şi pe două roţi pe râul Someş” de pe malul stâng al râului. La intrarea în localitatea Oar, fiecare participant a fost înregistrat la linia de sosire pentru a participa la tombola a cărei extragere a avut loc ieri după-amiază.
Tot cu aceeaşi ocazie, circulaţia în centrul vechi al municipiului Satu Mare a fost închisă aici fiind organizate concursuri de tetratlon: alergat, role, trotinete şi biciclete, desene pe asfalt în contextul evenimentului. De asemenea, pe platoul din faţa Magazinului Someşul sătmărenii au avut posibilitatea să facă mişcare în aer liber sub îndrumarea instructorilor de la PrimaGym.
Premierea participanţilor la evenimentul ”Săptămâna Mobilităţii Europene 2013” a avut loc după amiază şi fost efectuată de către preşedintele Adrian Ştef şi directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy. Cu această ocazie au fost acordate 12 diplome de participare unităţilor de învăţământ participante la eveniment. Cei trei câştigători care au primit un bilet gratuit la Aquastar Satu Mare sunt Molnar Barbara, Apai Olga şi Viragaz Vincze, iar Kovacs Abel a câştigat un abonament de 10 ore la PrimaGym. Ziua s-a încheiat cu un miniconcert realizat de cursanţii Şcolii de Artă Satu Mare.
Pavel Prodaniuc

2 Responses to Mijloace alternative de deplasare, promovate la Satu Mare

 1. Nenea Stef incurajeaza mersul pe bicicleta dar numai din vorbe. Piste pentru biciclete sunt putine si neintretinut, iar daca totusi pornesti cu bicicleta sa iti rezolvi probleme in oras vei constata ca nu ai rastele pentru bicicleta.

  radu
  23 September 2013 at 09:03
  Reply

 2. Nu stiu despre ce vorbeste radu in comentariul lui. Stiu doar ca in oras nu este voie cu bicicleta, desi ea inseamna economie de bani si sanatate. Poate in alte orase omul este lasat sa isi vada si de sanatate. La noi biciclistii sunt un pericol pentru automobilisti, iar soferii sunt un pericol pentru biciclisti. Vrem sa putem circula cu bicicleta!

  televizor
  23 September 2013 at 16:24
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *