O lecţie dată celor mari de preşcolarii de la “Dumbrava Minunată”

Filed under: Locale |

lectie

Circa o sută de preşcolari din grupele mijlocii şi mari de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată” din Satu Mare le-au dat ieri o lecţie celor mari, făcând curăţenie în zona centrală a municipiului Satu Mare şi împărţind fluturaşi cu diferite mesaje de sensibilizare. Acţiunea a fost organizată având ca slogan “Noi cei mici am curăţat, vă rugăm să respectaţi”.
Potrivit directoarei Grădiniţei “Dumbrava Minunată, Nicoleta Mihaela Mihali, acţiunea de igienizare de ieri a preşcolarilor este premergătoare celei din 28 septembrie, adică a proiectului „Let`s Do It România !”, organizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale. “Puţini ştiu că data de 23 septembrie este Ziua Mondială a Curăţeniei, iar preşcolarii de la “Dumbrava Minunată” din grupele mari şi mijlocii o sărbătoresc ieşind în câteva zone ale oraşului unde unii cetăţeni au aruncat pe jos şi nu în coş diverse ambalaje ale produselor consumate”, a precizat directoarea Mihali.
Cei o sută de preşcolari, îndrumaţi de educatoarele Nicoleta Gale, Florica Dobran, Petruţa Gnadt, Orhideea Supuran, Ligia Lazăr, Bianca Ardelean, Viorica Şimonca, Ruxandra Cengeri, au curăţat zona Centrului Nou, digul Someşului şi împrejurimile grădiniţei şi au lăsat trecătorilor un mesaj sugestiv, rugându-i să respecte munca lor şi, implicit, mediul înconjurător. Totodată au fost împărţiţi fluturaşi cu diverse mesaje printre care “Decât să arunci pe jos, mai bine pune în coş!”, “Aş vrea să ştii ce fac, învăţ să cresc curat!” prin care cei mici au încercat să sensibilizeze şi să conştientizeze populaţia oraşului că este imperios necesar să facă şi să păstreze curăţenia.
Directoarea Nicoleta Mihaela Mihali a mai adăugat că preşcolarii de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată” se pregătesc pentru noua acţiune în data de 3 octombrie, “Ziua Mondială a mersului pe jos” şi lansează invitaţia colegilor din celelalte instituţii de învăţământ preşcolar, dar şi părinţilor, să le urmeze exemplul.
Florin Dura

One Response to O lecţie dată celor mari de preşcolarii de la “Dumbrava Minunată”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *