More

    Pastilele pentru potenţă, căutate de tinerii sătmăreni

    pilule

    Pastilele pentru potenţă sunt alternativa perfectă pentru persoanele care au înaintat în vârstă sau au probleme de disfuncţii erectile. Pe de altă parte, tot mai mulţi tineri cumpără astfel de produse din farmaciile sătmărene, un lucru îngrijorător spun medicii specialişti care asistă neputincioşi la acest fenomen. Chiar dacă acestea se dau pe bază de prescripţie medicală, tinerii găsesc modalitatea de a face rost de ele chiar şi de pe internet.

    Tinerii, dornici de a impresiona
    Pastilele albastre, cunoscute şi sub denumirea de ”Viagra”, reprezintă produsele preferate de tinerii sătmăreni cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Un farmacist sătmărean care lucrează de mai mulţi ani într-o farmacie din zona centrală a oraşului suţine că tinerii se simt la început jenaţi să cumpere pastilele de potenţă, mai ales când mai sunt şi alţi clienţi în farmacie: ”Surprinzător, nu oamenii în vârstă cumpără cele mai multe produse pentru potenţă. Tinerii sunt cei care cumpără cele mai multe pastile de acest fel. În medie într-o lună aproximativ zece tineri trec pragul farmaciei noastre pentru a achiziţiona astfel de produse”, a mai spus farmacistul.
    Motivele pentru care tinerii îşi cumpără astfel de pilule pentru potenţă sunt multiple. Cele mai importante ar fi stresul, nivelul alert de viaţă, probleme de stimă de sine, dar şi nevoia de performanţă. Mulţi tineri refuză să meargă la un control medical şi refuză să recunoască faptul că astfel de probleme apar pe fond psihologic. De asemenea şi slaba informare, dar şi lipsa unei educaţii sexuale accentuează astfel de probleme. Psihologul Dorina Gimon consideră că motivul principal care stă la baza acestui fenomen este nevoia de a-şi impresiona partenera: ”Tinerii îşi doresc să impresioneze, iar atunci când consideră că au un nivel de performanţă sexuală scăzut apelează la astfel de alternative, deşi de multe ori realitatea este alta şi nu ar avea nevoie de aceste pastile”, a conchis psihologul sătmărean.

    Leacuri pentru potenţă
    În ultimii ani leacurile pentru potenţă s-au diversificat, la fel şi efectele lor secundare. La ora actuală cumpărătorii acestor produse se împart în două categorii, cei care preferă pastilele din farmacii şi cei care se tratează cu leacuri naturiste.
    Vorbind despre prima categorie de cumpărători, aceştia preferă pastilele din farmacii pentru că de multe ori efectele sunt imediate, deşi preţurile unei astfel de pastile încep de la 25 de lei, iar  pentru o cutie cu patru bucăţi sătmărenii plătesc şi până la 100 de lei În cazul leacurilor naturiste, acestea nu par să fie la fel de eficiente. Cele mai cunoscute plante afrodisiace sunt ghimbirul, cuişoarele dar şi  ginsengul care conţine steroizi şi pe care chinezii o numesc ”planta bărbaţilor”. Astfel de plante se găsesc în farmaciile naturiste, dar şi în magazinele mari. Nu sunt la fel de scumpe ca şi pastilele de potenţă, iar tratamentul poate dura chiar şi ani de zile.

    Repercusiuni grave
    La ora actuală farmaciile sătmărene oferă cumpărătorilor o paletă largă de produse pentru potenţă, dar multe dintre ele nu se pot elibera decât pe bază de prescripţie medicală.
    Acest lucru se datorează faptului că multe persoane le folosesc doar pentru a impresiona şi nu au o problemă reală de sănătate. De multe ori când cumpără un astfel de produs tinerii ignoră efectele adverse pe care aceste pastile le pot avea asupra psihicului şi fizicului lor. Printre efectele secundare care pot apărea sunt: dureri de cap, dureri de stomac, nas înfundat, infecţii ale tractului urinar, diaree. Folosirea pastilelor pentru potenţă în rândul tinerilor sătmăreni îi poate afecta grav, mai mult aceştia pot deveni pe viitor dependemţi de astfel de produse.

    ALEXANDRA ARDELEAN

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE