More

    Piromani la vârste fragede

    piroman

    O şură şi o lemnărie au fost incendiate, după ce doi copii de 4 şi 7 ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi, s-au jucat cu brichetele. Incendiile au avut loc la Săcăşeni şi Ardud, pagubele materiale produse fiind de peste 30.000 lei. Din fericire, copiii nu au fost răniţi în incendii şi nici nu au fost alte victime.
    Primul incendiu s-a produs sâmbătă seara, după ora 20.00, când printr-un apel de urgenţă 112, poliţiştii şi pompierii au fost alertaţi cu privire la izbucnirea unui incendiu în localitatea Săcăşeni. Echipajul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, subunitatea Tăşnad, a intervenit pentru stingerea incendiului, iar poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad au efectuat cercetările la faţa locului alături de criminalişti.
    Din investigaţii a rezultat că fiul proprietarului, un băieţel de 7 ani, s-a jucat cu o brichetă şi a dat foc la şură, anexa de mici dimensiuni arzând în totalitate.
    Şi la Ardud a fost provocat un incendiu, duminică după-masa, în condiţii identice. Nepotul unei localnice, un băieţel de numai 4 ani, s-a jucat cu bricheta în lemnăria bunicii şi a dat foc la anexă.
    Incendiul a fost stins de echipajele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare şi de pompierii civili din Ardud, iar cercetarea la faţa locului a fost efectuată de către poliţiştii din localitate şi criminalişti. Focul s-a propagat şi la acoperişul locuinţei femeii de 55 de ani, astfel încât pagubele au fost estimate la aproximativ 20.000 lei.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE