More

    Primarul Zalăului vrea să comaseze Zilele Cetății cu Festivalul Roman

    festival

    Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu a declarat că cea de-a IX-a ediție a Festivalului Roman a fost un succes din unele puncte de vedere, dar s-a declarat nemulțumit de prezența spectatorilor. Acesta este şi motivul pentru care doreşte ca, de anul viitor, să comaseze cele două festivaluri.

    Primarul Cpâlnaşiu, dezamăgit
    Deşi consideră că Festivalul Roman a fost bine organizat, edilul şef al Zalăului s-a arătat dezamăgit de numărul de participanţi. ”A fost un festival remarcat de participanți prin nivelul de organizare a evenimentelor care s-au desfășurat pe tot parcursul acestuia. Suntem mulțumiți de ceea ce s-a făcut. Participarea nu a fost la nivelul la care ne așteptam, tocmai de aceea ne gândim să comasăm din nou Festivalul Roman Porolissum cu Zilele Zalăului. Vom discuta cu autoritățile județene pentru sprijin, ca să comasăm cele două evenimente. Noi, de fapt, am început acest festival solicitând sprijinul Consiliului Județean și a fost o co-participare cu o finanțare mai mică în ceea ce privește costurile. Poate reușim să gândim împreună un festival de anvergură, deoarece cu toții vom avea de câștigat la realizarea unui eveniment mai puternic și cu o conotație mai mare”, a spus oarecum dezamăgit primarul Căpîlnașiu.

    400.000 lei, cheltuieli totale
    Pentru ediția din acest an, organizată în perioada 5-8 septembrie, cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 400.000 de lei, bani proveniți de la bugetul local, din diverse sponsorizări dar și bani obținuți prin proiectul ”Promovarea Festivalului Roman Zalău – Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice din Municipiul Zalău”, lansat de administrația locală și finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, finanțat de Uniunea Europeană.
    Potrivit directorului economic al Primăriei Zalău și managerul acestui proiect, Mariana Cuibuș, s-au cheltuit 278.266 lei, plus alți 120.000 de lei (din care 35.000 de lei au fost din sponsorizări), bani din bugetul local. ”Cu banii de la bugetul local am plătit trupa de reconstituire istorică Savaria Legio XV Apollinaris din Ungaria și pe cei de la Haggard și Ad-Hoc, pentru că nu puteam să facem aceste plăți din finanțarea primită de la Uniunea Europeană prin proiectul de promovare a Festivalului Roman. Tot aici intră cazarea și masa acestora. Din aceste sume s-au plătit și costurile cu promovarea, adică aparițiile TV, vederile, insignele, tricourile, afișele, participările la târgurile de turism, bannere pentru stâlpi, calendare de buzunar, pixuri etc”, a spus directorul economic din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, Mariana Cuibuș.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE