More

    PS Iustin Sigheteanu a deschis anul şcolar la Liceul Ortodox

    iustin

    Urmând tradiţia, PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, a fost prezent ieri la festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare. În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti oficiată cu această ocazie, a fost hirotonit ca preot noul inspector şcolar de religie, Vasile Marcian.

    Inspector şcolar de religie, hirotonit
    La sărbătoarea de la Steinhardt, desfăşurată în mica bisericuţă din curtea şcolii, alături de conducerea liceului, cadre didactice, elevi şi părinţi, au mai participat prefectul Eugeniu Avram, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, inspectorul şcolar general adjunct, Claudiu Mondici, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Liviu Tăut, directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Ioan Pop, consilieri locali, alţi invitaţi. Alături de PS Iustin Sigheteanu, în altar a slujit un sobor de preoţi printre care protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, şi directorul liceului gazdă, Gabriel Groza.
    Cu această ocazie, PS Iustin Sigheteanu l-a hirotonit ca preot pe Vasile Marcian, cel care va ocupa de acum înainte funcţia de inspector şcolar de religie la propunerea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. De asemenea, PS Iustin Sigheteanu i-a împărtăşit pe bobocii liceului.

    La al şaptelea început
    La finalul Liturghiei, după ce a apreciat faptul că la deschiderea noului an şcolar de la Liceul Teologic “Nicolae Steinhardt” au fost prezente şi oficialităţi locale şi judeţene, PS Iustin Sigheteanu a dat citire mesajului de început de an şcolar al PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, a apreciat ajutorul acordat şcolii de autorităţile locale şi judeţene cărora le-a mai solicitat un microbuz şcolar.
    Afirmând că este al şaptelea început de an şcolar la Liceul Ortodox, directorul şcolii, Gabriel Groza, i-a mulţumit episcopului pentru prezenţă adăugând că sunt premise ca noul an şcolar să fie şi mai bun decât cel precedent. “În 2006 am început cu 200 de elevi, iar azi avem peste 500 de elevi şi 50 de cadre didactice. Doar Liceul Ortodox şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au reuşit să-şi ocupe toate locurile de clasa a IX-a după prima repartizare computerizată”, a mai precizat Groza, mulţumind profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru aceste rezultate. Mesaje de bine şi succese în noul an şcolar au mai transmis prefectul Eugeniu Avram, Mariana Roman şi Radu Roca.
    La final, PS Iustin Sigheteanu a mai precizat faptul că începând din acest an şcolar la Liceul Ortodox va funcţiona şi o secţie a Facultăţii de Teologie Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare.
    După deschiderea oficială a avut loc şi întâlnirea profesorilor de religie în cadrul căreia a fost prezentat noul inspector şcolar de religie.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE