More

    Raul Băbţan, noul preşedinte judeţean al TSD

    tsd01

    Cei peste 300 de tineri social-democraţi prezenţi ieri la Conferinţa Judeţeană a Tineretului Social Democrat l-au votat în unanimitate în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a TSD pe Raul Băbţan, care îl înlocuieşte pe Ciprian Ardelean, fost preşedinte în perioada 2010 – 2013. De asemenea, în funcţia de preşedinte executiv a fost desemnat Răzvan But. La eveniment au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, secretarul general Toma Betea şi vicepreşedinţii Octavian Petric, Paula Mare, Ioan Ţou şi Rodica Maxi. Din partea Organizaţiei Naţionale a TSD a fost prezent Mihai Sturzu, cel mai probabil viitorul preşedinte al TSD, alături de secretarul executiv al TSD, Andrei Tinu. După mesajul omologilor de la PC, UNPR, PNL şi UDMR, a luat cuvântul fostul lider al TSD, Ciprian Ardelean, care a punctat că în cei doi ani de mandat a reuşit să transforme organizaţia în cea mai puternică din judeţ, cu circa 2.000 de membri. În primul an de mandat, respectiv în 2010, a reuşit să înfiinţeze 39 de noi organizaţii locale ale TSD, în 2011 a organizat o şcoală de vară, iar în 2012 a pus umărul serios la victoriile obţinute în cadrul alegerilor locale şi parlamentare. Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a punctat importanţa pe care TSD o reprezintă în cadrul formaţiunii politice, cu atât mai mult cu cât în cadrul Consiliului Local Satu Mare şi în cadrul cabinetului său de primar au fost promovaţi cei mai mulţi tineri. “Împreună cu domnul preşedinte Mircea Govor căutăm să le oferim tinerilor o şansă”, a precizat Dorel Coica.
    Deputatul Mihai Sturzu, cel mai probabil noul preşedinte naţional al TSD, a precizat că îi face plăcere să revină întotdeauna la Satu Mare, în special pentru încrederea pe care Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD o acordă tinerilor. “Sunt mândru că alături de voi suntem cea mai puternică organizaţie de tineret din România. Avem 30-40 de tineri parlamentari, îl avem pe Nicolae Bănicioiu la Ministerul Tineretului şi Sportului şi, cel mai important, îl avem pe Victor Ponta, cel mai tânăr premier din Uniunea Europeană. Seniorii au nevoie de noi pentru că noi avem energia. Dar ceea ce noi nu avem este experienţa seniorilor. Dar pot să spun că domnul Govor are şi experienţa şi energia. De aceea le cer tinerilor social-democraţi să se adreseze cu încredere liderilor PSD”, a declarat Mihai Sturzu.

    tsd02Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, a subliniat în discursul său sprijinul şi încrederea pe care le-a acordat tinerilor, pe care i-a catalogat drept “disciplinaţi şi hotărâţi”, îndemnându-i să rămână mereu uniţi, pentru că “PSD este o mare familie social-democrată”. Mircea Govor le-a mulţumit primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale, pe care îi consideră motorul formaţiunii politice, care a transformat PSD în cea mai puternică echipă din judeţ.  În ceea ce priveşte fosta conducere judeţeană a TSD, preşedintele Mircea Govor a precizat că a avut o activitate bună, iar fostul preşedinte Ciprian Ardelean poate să facă pasul spre seniorii partidului, bucurându-se de toată încrederea conducerii Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, cu atât mai mult cu cât a fost “unul dintre puţinii care l-am susţinut pe Ciprian Ardelean”.
    În ce-l priveşte pe Raul Băbţan, preşedintele Mircea Govor a precizat că: “Este un băiat modest, ambiţios şi cu reale calităţi politice. Un lucru pe care l-am descoperit pe parcursul perioadei de când lucrăm împreună, fiind consilierul meu, iar cine rezistă să lucreze cu mine având în vedere exigenţele şi pretenţiile mele politice are calităţile necesare şi îl recomandă pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret”. Mai mult, Mircea Govor l-a recomandat pe Raul Băbţan şi pentru un post de vicepreşedinte naţional al TSD. De asemenea, liderul PSD a subliniat importanţa pe care o acordă tinerilor, în condiţiile în care a fost angajat cel mai mare număr de tineri din ultimii opt ani.
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD i-a urat mult succes deputatului Mihai Sturzu în cursa pentru fotoliul de preşedinte naţional al TSD, arătându-se mai mult decât sigur că Mihai Sturzu va reuşi să ocupe această funcţie. De asemenea, în calitatea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor i-a urat cu ocazia zilei de naştere a premierului Victor Ponta “La mulţi ani!, multă sănătate, împliniri şi bucurii alături de toată familia PSD”.
    În partea a doua a şedinţei de lucru s-a trecut la vot, Raul Băbţan a fost ales în unanimitate în funcţia de preşedinte judeţean al TSD Satu Mare, în timp ce Răzvan But este noul preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene de Tineret a Partidului Social Democrat, iar Cătălin Groza ocupă funcţia de secretar executiv. De asemenea, în funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi Daniel Coza, Alin Donca, Alin Farcău, Vasile Fuşle, Lavinia Govor, Florin Hotca, Gavril Măguran, Adrian Mareş, Adrian Micle, Sergiu Stan, Florin Varga, Ciprian Ardelean, Marius Pop, Ionuţ Bujor, Ioana Bran şi Adriana Bălaj. Noul lider al TSD, Raul Băbţan, le-a promis seniorilor social-democraţi că va pune umărul la menţinerea TSD în topul organizaţiilor judeţene, urmând să crească numărul membrilor atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE