More

    Scutiți de la plata impozitului pentru că și-au izolat blocul

    Locatarii blocului MV6, situat pe Bulevardul Mihai Viteazu din Zalău vor fi scutiţi de la plata impozitului pe apartamente în următorii 7 ani, începând cu 1 ianuarie 2014. Scutirea vine după ce proprietarii apartamentelor au izolat termic imobilul, pe cheltuiala proprie, iar Codul Fiscal prevede că, în acest caz, administraţia publică locală poate acorda această facilitate, dacă lucările au fost realizate corect şi respectându-se prevederile legale.
    Pentru a beneficia de această facilitate fiscală, proprietarii imobilelor trebuie, în mod obligatoriu, să obţină autorizaţie de construcţie, iar lucrările să fie executate în baza unui audit energetic. În plus, blocul izolat trebuie să fi fost construit după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, adică să fie mai vechi de 21 de ani, iar finanţarea lucrărilor să fie exclusiv din fonduri proprii, fără ajutor de la stat.
    Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre, iar locatarii pot beneficia de această scutire începând cu 1 ianuarie 2014, cu condiţia ca la data de 31 decembrie 2013 să nu figureze cu datorii faţă de bugetul local. De asemenea, potrivit documentului, dacă pe parcursul derulării facilităţii fiscale beneficiarii înregistrează restanţe la finele unui an, cei în cauză îşi pierd facilitatea pentru anul următor.
    Conform datelor oficiale, blocul MV6 din Zalău este al treilea imobil unde locatarii beneficiază de această facilitate fiscală. Primul a fost blocul A17, situat pe strada Kiss Karoly, care beneficiază de scutire de anul trecut, iar al doilea a fost blocul B5, situat pe strada Sfânta Vineri, în cazul căruia scutirea a fost aprobată în luna mai anul curent şi se va aplica tot de la 1 ianuarie 2014.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE