More

    Senator incompatibil, caut pensionar fraier

    valer_porcusor

    După ce oamenii de afaceri din judeţul Satu Mare şi în special cei din Ţara Oaşului au refuzat să-i mai dea bani, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer stă foarte prost cu fondurile. Creditul personal în valoare de 60.000 de lei şi suma forfetară lunară de 10.500 lei par să nu mai satisfacă necesităţile financiare ale demnitarului, aflat în mijlocul unui război personal cu toată lumea. Senatorului Marian nu îi mai ajung banii pentru deplasările inutile prin ţară şi prin judeţ, pentru continuarea rolului de delator, denunţător sau autodenunţător, respectiv pentru editarea fiţuicii clandestine în care îşi bălăcăreşte fără discernământ victimele. Ultima speranţă a numitului Marian Valer o constituie găsirea unui pensionar pe care să-l convingă să ia un credit pe numele său şi să-i dea apoi lui banii. De o vreme încoace, senatorul independent şi incompatibil dă tot mai des târcoale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, încercând să-şi pună în practică planul, prin care speră să încaseze cel puţin 6.000 de lei.

    Târcoale în jurul CARP Satu Mare
    În cursul ultimelor două săptămâni, mai multe surse ne-au semnalat îngrijorate că senatorul independent şi declarat incompatibil, pe numele său de scenă Marian Valer, dă tot mai des târcoale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Satu Mare. Demnitarul s-a interesat de condiţiile necesare constituirii unui fond, contractării unui împrumut cu dobândă avantajoasă, respectiv rambursării acestuia. Vizita senatorului Marian a fost cu atât mai ciudată cu cât acesta nu prea pare a fi pensionar, deci nu are cum să beneficieze de serviciile CARP Satu Mare. Aceleaşi surse ne-au dezvăluit faptul că numitul Marian Valer a abordat câţiva pensionari, pe care a încercat să-i convingă să acceseze un credit de cel puţin 6.000 de lei şi să-i dea lui banii întrucât are nevoie urgentă de lichidităţi. Deocamdată, nu am reuşit să aflăm dacă senatorul Marian a reuşit să-şi găsească o victimă, care să-şi amaneteze bătrâneţile în numele celui mai detestat politician din judeţul Satu Mare.
    Pe această cale, atragem atenţia pensionarilor abordaţi de demnitarul incompatibil să nu se lase convinşi să intre în asemenea combinaţii ilegale, de fapt nişte escrocherii ordinare. Nu de alta, dar vor rămâne şi cu banii daţi şi cu obligaţia de a rambursa ratele, întrucât numitul Marian Valer nu este cunoscut ca un bun platnic. De altfel, este de notorietate faptul că acesta nu le-a achitat integral nici măcar propriilor săi subordonaţi de la cabinetul parlamentar sumele promise la angajare. De asemenea, în ultima vreme se zvoneşte că întâmpină dificultăţi financiare inclusiv cu plata consumaţiei prin baruri.

    Un război mult prea costisitor
    Numitul Marian Valer se află într-o vizibilă criză de fonduri. Publicaţia clandestină pe care o coordonează cu ajutorul redactorului şef Bledea Mihai, care a apărut iniţial săptămânal, acum abia mai apare pe piaţă, de maxim două ori pe lună.
    Marian şi Bledea au înfiinţat în 21 iunie firma Val MB Media SRL, având un capital social de 5.000 lei. Marian Valer deţine 60% din părţile sociale ale firmei, iar Bledea Mihai 40%, acesta din urmă ocupând şi funcţia de administrator. Senatorul independent şi declarat incompatibil s-a lăudat public că va finanţa apariţia fiţuicii sale clandestine prin intermediul unui credit personal în valoare de 65.000 lei, acordat de Banca Transilvania. Creditul este menţionat în declaraţia de avere depusă la Senat.
    Editarea şi distribuirea fiţuicii clandestine este finanţată nu numai din creditul personal al senatorului independent şi declarat incompatibil, ci şi din suma forfetară de 10.500 lei pe care acesta o primeşte lunar de la Senat, adică din bani publici. Redactorii fiţuicii clandestine sunt angajaţi la cabinetul parlamentar al senatorului Marian, a cărui localizare exactă constituie încă o mare enigmă pentru sătmăreni. Potrivit ultimelor informaţii, cabinetul senatorial funcţionează într-un garaj insalubru, într-un imobil situat pe strada George Coşbuc nr.60. De asemenea, fiţuica clandestină este distribuită prin judeţ cu maşina Senatului României, o Dacia Logan cu numărul de înmatriculare SM 10 SEN. Astfel, şi distribuţia este asigurată tot din bani publici.

    Şpagă rămasă neîncasată
    Banii din creditul de 65.000 lei şi suma forfetară lunară de 10.500 lei s-au dovedit a fi insuficiente pentru a finanţa absurdul război personal al senatorului Marian. Astfel că a fost nevoit să recurgă la noi modalităţi de a finanţa apariţia fiţuicii clandestine. Pentru a-şi atinge scopul, a încercat să bată palma cu foştii săi adversari, consilierii locali democrat-liberali din Călineşti Oaş. După ce i-a atacat în cel mai ordinar mod cu putinţă în perioada martie-mai 2013, senatorul independent şi declarat incompatibil a avut tupeul să le ceară sprijin financiar, mai pe româneşte şpagă, pentru a-l executa mediatic, prin intermediul fiţuicii sale, pe primarul comunei Călineşti Oaş.
    Reporterii Gazetei de Nord-Vest l-au surprins în urmă cu două săptămâni pe moralistul senator Marian Valer în timp ce se întâlnea cu toată protipendada Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL pentru a fixa detaliile tranzacţiei. La întâlnire au participat preşedintele Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL, Ion Pulbere, viceprimarul Dinu Vasile Birtoc, consilierii democrat-liberali Nelu Cardoş, Vasile Bota, Marinel Ciora şi Vasile Goja, respectiv oamenii de afaceri Fane Iacob, Ioan Gherman, Gheorghe Cordoş sau Iacob Pulbere, susţinători înfocaţi ai PDL.

    De ce este în stare Marian pentru 6.000 de lei
    Intervenţia hotărâtă a preşedintelui Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PDL, Petre Mureşan, i-a determinat pe pedeliştii din Călineşti Oaş să renunţe la târgul încheiat cu numitul Marian Valer. Senatorul independent a încercat în mod repetat să-i contacteze pe liderii PDL Călineşti Oaş, însă aceştia nici măcar nu i-au mai răspuns la telefoanele sale insistente.
    Rămas fără banii promişi, numitul Marian Valer este nevoit acum să caute un pensionar pe care să-l poată prosti să scoată bani de la CARP şi să-i dea lui cică sub formă de împrumut. Este de-a dreptul revoltător faptul că un senator al României recurge la astfel de escrocherii de doi lei, pentru a-şi finanţa în continuare obsesiile distructive. Şi face toate aceste porcării pentru 6.000 de lei, în condiţiile în care încasează lunar un salariu de 4.500 de lei, la care se adaugă suma forfetară de 10.500 lei.

    Alex Ohaha

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE