22 June 2018

Senatorul Marian delirează în continuare

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer_delir

Numitul Marian Valer, senator de Satu Mare ales din întâmplare, devenit independent afiliat grupului PPDD după ce a fost dat afară din PSD, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, preferă să trăiască într-o lume a sa proprie, refuzând să accepte cruda realitate. Acesta delirează în continuare, susţinând pe site-ul oficial al Senatului României că ocupă funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. Pe acelaşi site, numitul Marian Valer susţine că îşi are cabinetul parlamentar la etajul 8 al Palatului Administrativ. Să nici nu mai pomenim că îl consideră şef de cabinet pe un tânăr sătmărean, care a rupt orice legături cu fostul său şef de peste patru luni. În schimb, nu se laudă absolut deloc cu activitatea publicistică la ordinara sa fiţuică clandestină, editată într-un garaj insalubru. Potrivit bârfelor, în acelaşi garaj funcţionează în ultima perioadă şi cabinetul său parlamentar.

Preşedinte doar în mintea sa
Timpul pare să fi stat în loc pentru senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer. Pe site-ul oficial al Senatului României (www.senat.ro), la capitolul Experienţă politică/Activitate, numitul Marian Valer apare că ar ocupa şi în prezent funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. Fiind lovit probabil de amnezie, acesta a uitat că la Conferinţa judeţeană a PSD din 29 martie 2013 a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte pe motiv că “doreşte să fie mai activ pe plan naţional, dar şi pe plan extern, având programate deja vizite în Taiwan şi Africa”. A fost vorba de un spectacol de prost gust, prin care senatorului Marian Valer, căzut în dizgraţia conducerii centrale a PSD, i s-a permis să iasă elegant din scenă. Funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a fost ocupată de vicepremierul Liviu Dragnea.
În data de 3 aprilie 2013, numitul Marian Valer s-a autosuspendat din PSD. După ce s-a jucat de-a sigilarea sediului PSD, acesta s-a reactivat cu de la sine putere cu câteva zile înainte de Congresul Naţional al PSD din 20 aprilie 2013. Conducerea centrală a PSD a decis în 20 mai 2013 excluderea senatorului Marian Valer din partid, ca urmare a atacurilor virulente la adresa colegilor din judeţ şi a celor din Bucureşti. În 22 mai 2013, numitul Marian Valer a fost exclus şi din grupul PSD de la Senat. De asemenea, acesta a fost dat afară din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii şi din Adunarea Parlamentară a Francofoniei, fiind în prezent doar membru al Grupului de prietenie cu Parlamentul din Danemarca. Devenit senator independent, numitul Marian Valer s-a afiliat repede grupului parlamentar al PPDD, partid pe care îl desconsiderase şi îl criticase în trecut. În pofida acestei mutări, senatorul Marian Valer încă se mai crede preşedinte al PSD Satu Mare.

Senatorul Marian nu ştie sediul cabinetului
Senatorul independent Marian Valer refuză să accepte realitatea şi în privinţa sediului, susţinând că poate fi găsit în fiecare vineri, între orele 9.00-14.00, în Palatul Administrativ. Adresa declarată la Senat a cabinetului parlamentar este “Satu-Mare, Piaţa 25 Octombrie nr.1, etaj 8, camera 9”, adică la etajul 8 al Palatului Administrativ. Numai că numitul Marian Valer a fost evacuat din spaţiul ocupat în Palatul Administrativ încă din luna mai a acestui an. După ce a fost dat afară cu şuturi în fund din sediul Gazetei de Nord-Vest de pe strada Mihai Viteazul, senatorul independent şi-a mutat biroul parlamentar în garajul casei omului de afaceri Cristea Sorin, situată pe strada George Coşbuc nr.60 din municipiul Satu Mare. În acelaşi garaj insalubru îşi editează ordinara fiţuică clandestină, în asociere cu jurnalistul său de casă şi de pahar, Bledea Mihai.
Tot pe site-ul oficial al Senatului României, la rubrica persoană de contact apare numele fostului său şef de cabinet, Virgil Dragoş. Acesta nu mai are absolut nicio legătură cu senatorul independent Marian Valer de aproape o jumătate de an. La începutul lunii aprilie, Virgil Dragoş a fost instalat director executiv adjunct la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Satu Mare. La ce rotaţie ameţitoare de cadre a existat în gaşca sa în ultimele trei luni, probabil că nici Marian Valer nu mai ştie cine îi este şef de cabinet în prezent. Probabil că acesta nu ştie nici că a ajuns să fie găzduit într-un amărât de garaj pentru a nu rămâne cu cabinetul în mijlocul străzii.

Activitatea publicistică la fiţuică, trecută sub tăcere
În timp ce refuză să accepte realitatea în urma demiterii din fruntea PSD Satu Mare, numitul Marian Valer refuză să se laude pe site-ul Senatului României cu ordinara sa activitate publicistică din ultimele patru luni. La capitolul Prezenţă în mass-media, Marian Valer a menţionat “1990-2008 Activitate publicistică la ziarul Gazeta de Nord-Vest din Satu-Mare, şi la cotidiane centrale”. Trecând cu vederea faptul că nu a menţionat activitatea publicistică de la Gazeta de Nord-Vest din 2008 până în mai 2013, perioadă în care a controlat din umbră şi penumbră politica editorială a publicaţiei, numitul Marian Valer nu suflă niciun cuvinţel despre activitatea de la fiţuica clandestină pe care o coordonează din mai 2013. În mod sigur că senatorului independent şi declarat incompatibil îi este ruşine de porcăriile care apar în paginile ordinarei fiţuici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *