Senatorul Marian, încolţit şi pentru denigrare

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer02

După cum am arătat şi în numărul de ieri, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer îşi va petrece mult timp de acum înainte prin instanţă din cauza proceselor care i-au fost intentate pentru numeroasele calomnii proferate în mod public sau în paginile Gazetei de Nord-Vest la adresa adversarilor săi mai mult sau mai puţin închipuiţi. Pe lângă deputatul PDL de Oaş, Andreea Paul, numitul Marian Valer a fost dat în judecată pentru calomniile proferate şi de către practicianul în insolvenţă Ioan Ghere. După ce a denunţat presiunile la care a fost supus de senatorul independent în timpul lichidării societăţii Leda, aparţinând omului de afaceri Cristea Sorin, fost asociat şi patron al lui Marian Valer, Ioan Ghere l-a acţionat în instanţă pentru acuzaţiile proferate în cadrul unor conferinţe de presă privind aşa-zisa implicare în întabularea hotelului Dacia şi a clădirii Filarmonicii Dinu Lipatti.

Un nou proces pentru Marian Valer
Practicianul în insolvenţă Ioan Ghere a trimis redacţiei Gazeta de Nord-Vest un drept la replică vizavi de acuzaţiile aduse de senatorul Marian Valer în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în 3 februarie. Numitul Marian Valer a afirmat că Ioan Ghere a fost implicat în întabularea hotelului Dacia şi a clădirii Filarmonicii Dinu Lipatti, clădiri care au ajuns în proprietatea omului de afaceri Vasile Ţânţaş. Practicianul în insolvenţă a trimis un drept la replică redacţiei Gazeta de Nord-Vest, prin care anunţa că-l va acţiona în judecată pe senatorul Marian, deoarece a făcut referiri “tendenţioase şi vădit răutăcioase” la adresa sa. Numitul Marian Valer, care controla din umbră şi penumbră Gazeta de Nord-Vest, a interzis publicarea dreptului la replică, pe care de altfel l-a şi dus acasă.
“Afirmaţiile făcute de senatorul Valer Marian, apărute în articolul “Tsunami la Satu Mare” sunt tendenţioase şi vădit răutăcioase. Nu am avut, nici eu şi nici soţia mea, nicio legătură cu privatizarea SC DACIA SA sau întabularea dreptului de proprietate în Cartea funciară privind Hotelul Dacia sau Sala Filarmonicii. Împrejurarea că numele senatorului Valer Marian apare în dosare de faliment pe care le-am administrat, în calitate de practician în insolvenţă, calitate la care, nu întâmplător, se face referire în articol, nu poate justifica atitudinea acestuia de a mă denigra şi, totodată, de a dezinforma opinia publică. Având în vedere prejudiciul de imagine cauzat, urmează să îl acţionez în judecată”, se arăta în dreptul la replică reţinut de senatorul Marian.
Ioan Ghere s-a ţinut de promisiune şi i-a intentat o acţiune în răspundere delictuală numitului Marian Valer. Primul termen al procesului va avea loc în data de 20 septembrie 2013, adică peste o săptămână.

Presiuni asupra lichidatorului
Adversitatea senatorului Marian Valer faţă de practicianul în insolvenţă Ioan Ghere se datorează faptului că acesta nu i-a făcut jocurile într-un proces de lichidare judiciară. Ioan Ghere a fost desemnat să lichideze societatea Leda SA, aparţinând omului de afaceri Cristea Sorin. La începutul anilor ‘90, Marian Valer a fost consilier juridic la Leda SA şi asociatul lui Cristea în alte firme, ambii fiind cercetaţi penal într-un dosar privind obţinerea de credite cu garanţii false, cu un prejudiciu de 5,14 milioane de dolari.
Presiunile senatorului Marian Valer în procesul de lichidare a firmei Leda SA au fost denunţate în mod public de practicianul în insolvenţă. Cu toate acestea, nicio instituţie abilitată a statului nu s-a sesizat în privinţa abuzului comis de numitul Marian Valer, care a uzat în mod ordinar de funcţia sa de senator al României pentru a-şi favoriza fostul şef şi asociat. “S-au făcut presiuni asupra reprezentanţilor lichidatorului în vederea renunţării la judecata acţiunilor promovate, lăsându-li-se să înţeleagă că familia Cristea beneficiază de sprijinul DIICOT, datorită relaţiei pe care o au cu avocatul lor, şi susţinere politică din partea unui senator care, de-a lungul timpului, le-a acordat asistenţă juridică şi le este prieten apropiat. Presiuni au fost exercitate şi asupra reprezentanţilor autorităţilor locale, pentru a avea o anumită atitudine, dar reacţia acestora va fi analizată de organele abilitate”, a reclamat în toamna anului trecut Ioan Ghere. Însă atunci nu l-a ascultat nimeni.

One Response to Senatorul Marian, încolţit şi pentru denigrare

  1. Pingback: Senatorul Marian, incoltit si pentru denigrare | Piata bursiera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *