More

    Senatorul Marian, un paria în Parlament

    Senatorul Marian Valer este criticat la unison de colegii săi din Parlament. Indiferent dacă sunt de la putere sau de la opoziție. Toţi acuză comportamentul său deviant, atât politic, cât și uman. Marian și-a făcut dușmani atât în tabăra PDL, când, în legislatură trecută a aruncat cu noroi în o serie de lideri ai acestui partid, dar și în rândurile foștilor săi colegi din PSD, care l-au promovat în funcții și l-au făcut senator. Mai mult, o mare parte din colegii parlamentari vorbesc despre inabilitățile sale mentale, cu consecințe grave în modul său de a reacționa politic, având ca rezultat lipsa de rațiune și dorința de răzbunare cu orice preț.

    Declaraţii politice “lipsite de adevăr”
    Purtătorul de cuvânt al senatorilor PSD, Gabriela Firea, susține că cel mai mult o deranjează “lipsa de adevăr” în declarațiile și interpelările lui Marian Valer făcute la adresa foștilor colegi, mai ales la adresa premierului Victor Ponta. La rândul său, viceliderul grupului PSD din Senat, Alexandru Cordoș, ne-a declarat că nu este de acord “sub nicio formă” cu comportamentul politic al senatorului Marian Valer. “Indiferent de ce nemulțumiri se acumulează în partid, normal este ca tensiunile între colegi să se rezolve în partid, să se cadă la o înțelegere, nu să ne atacăm unii pe alții. Nu cunosc cauzele care au dus la acest conflict, dar nu mi se pare normal să se reacționeze în acest fel. Chiar dacă la un moment dat se ajunge la incompatibilități politice și chiar personale, nu este fair-play să arunci cu noroi în foștii colegi, este ceva incompatibil cu relațiile civilizate între oameni”, a mai spus Cordoș. Mai mult, acesta a ținut să precizeze că senatorul Marian Valer nu este credibil în acuzațiile pe care le proferează la adresa foștilor săi colegi. “Cum poate fi luat în seamă după ce a fost în aceeași echipă cu cei pe care acum îi blamează. Toţi spun că senatorul Marian nu o face decât să se răzbune”, a subliniat Cordoș.

    Pus la zid de Rus şi Sârbu
    Liderul PSD Ioan Rus consideră că Valer Marian “a luat-o razna” și că nimeni nu-l mai bagă în seamă. “Eu am avut o discuție cu el și i-am zis să-și bage mințile în cap”, a spus Rus. Un alt coleg din Senat, Liviu Pop, îl critică dur pe Marian Valer. “Un lucru am învățat în politică. Întotdeauna trebuie să joci în echipă pentru a avea rezultate. Și nu poți face politică dacă îți ataci căpitanul de echipă. Este vorba despre unitate și disciplină”, a precizat Pop.
    Trebuie menționat și faptul că liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a avut o reacție dură împotriva lui Marian Valer după ce acesta l-a calomniat într-o așa zisă scrisoare deschisă. “Domnul Valer Marian are dușmani închipuiți, dacă nu există, dânsul și-i creează. Alfel nu pot explica reacțiile la adresa foștilor săi colegi de partid”, a declarat Sârbu.

    Opoziţia s-a săturat şi ea de Marian
    În tabăra opoziției, reacțiile sunt mult mai violente la adresa lui Marian Valer. Fostul ministru de Interne, senatorul Traian Igaș, susține că Marian are mari probleme de sănătate mintală. “Consider că domnul senator, căruia nu pot să-i pronunț numele, este plecat, de mult, cu pluta. Alfel nu pot exprima modul în care am fost terfelit în fel și chip, total nejustificat. Nu pot explica comportamentul său față de mine, nici măcar din perspectiva faptului că eu eram ministru, iar dânsul era în opoziție. Limbajul grosier, jignirile și atitudinea sa au fost duse dincolo de o normală polemică între doi politicieni. De abia acum simt și cei de la PSD, pe pielea lor, ce înseamnă să promovezi asemenea oameni în asemenea funcții. Atunci ei savurau comportamentul acestui personaj, care se vede limpede că nu are toate oile acasă. Oricum, și în Parlament se vede cu ochiul limpede, de la o poștă, că nu este normal la minte. În rest, nu pot decât să-i urez sănătate. Cred că de asta are nevoie, nu de politică”, a afirmat Igaș.
    În același timp, deputatul Andreea Paul susținea într-o declarație, zilele trecute, că ce i se poate reproșa lui Valer Marian este minciuna promovată de acesta în politică, acuzând șantajul care îl practică la adresa unor lideri ai PDL din Satu Mare. În concluzie, se poate spune că senatorul Marian Valer și-a pierdut credibilitatea nu numai în rândul electoratului ci și printre politicieni, demonstrându-se, dacă mai era nevoie, că este senatorul nimănui și că locul său nu mai este în Parlamentul României.

    Marius Oproiu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE