More

    Spectatorii, în siguranţă la meciurile Olimpiei

    sport

    La sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare a avut loc, ieri, o întâlnire cu reprezentanţii clubului sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare şi a forţelor de ordine responsabile cu organizarea şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a competiţiilor sportive ce se vor desfăşura în liga a II-a. Întâlnirea a fost  condusă de inspectorul şef al  I.J.J. Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, şeful Serviciului Management Operaţional, col. Onaţi Ioan, comandantul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, lt. col. Brad Lorand, ofiţerii specialişti Ordine Publică şi Negociatori, lt. col. Vlad Gheorghe şi lt. col. Orha Ioan.
    Au participat Daniel Paşca, responsabilul de ordine şi siguranţă publică din partea Clubului de Fotbal FC Olimpia 2010 Satu Mare, reprezentantul societăţii de pază Fuşle Security, Fuşle Vasile, reprezentantul I.P.J. Satu Mare, subcomisarul Dănciuţ Cătălin,  adjunctul Poliţiei  Locale,  Precup Ioan, şi Blaga Sergiu, din cadrul Poliţiei Locale, reprezentantul ISU Satu Mare și mr. Moraru Bogdan.
    Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta aspectele de  gestionare în condiţii de siguranţă a manifestărilor sportive cu ocazia debutului competiţional în liga a II-a.
    Au fost aduse la cunoştinţă reprezentanţilor prezenţi la întâlnire  reglementările legale privind obligaţiile: responsabilului de ordine şi siguranţă publică, ale organizatorului de competiţii sportive, ale personalului de ordine şi siguranţă publică şi ale spectatorilor.
    Olimpia va debuta sîmbătă de la ora 11 în liga a 2-a , acasă împotriva celor de la FC Universitatea Craiova.

    Fără liga a 2-a la casele de pariuri!
    Cluburile din Liga a II-a au boicotat, luni, seminarul organizat de FRF şi AFAN, având ca temă combaterea meciurilor trucate, pentru că nu mai doresc ca partidele echipelor lor să fie listate la casele de pariuri, a declarat preşedintele grupării Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu.
    “Lipsa reprezentanţilor din Liga a II-a este un boicot faţă de modul în care înţelege patronatul caselor de pariuri să colaboreze cu respectivele grupări sportive. Este o problemă foarte importantă. S-a încercat un dialog chiar şi pe 5 august, dar a fost refuzat de către reprezentantul caselor de pariuri. Şi cluburile au drepturile lor. Cluburile se simt sub presiune din cauza faptului că sunt listate la casele de pariuri. Cluburile preferă să nu mai fie listate la pariuri pentru a nu mai fi o presiune în plus. Se numesc drepturi de autor”, a declarat Braşoveanu, singurul oficial din L2 prezent la seminarul “Don’t fix it”, organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, în colaborare cu FRF şi Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România.
    Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ţinut însă să-i precizeze lui Braşoveanu, care este reprezentantul Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF, că forul de la Casa Fotbalului este organizatorul competiţiei, fiind cel care poate negocia cu casele de pariuri. “Nu dumneavoastră organizaţi, federaţia organizează. Dumneavoastră vă afiliaţi, dacă vreţi să participaţi, bine, dacă nu vreţi, foarte bine, mergeţi ca Mititelu. Noi suntem organizatorii, dumneavoastră doar participaţi la competiţie”, i-a transmis Sandu lui Braşoveanu.
    Potrivit unor surse din cadrul unei grupări din eşalonul secund, reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a vor să se constituie parte civilă şi să acţioneze în instanţă casele de pariuri în cazul în care vor mai lista meciuri din această divizie. Conducătorii acestor cluburi consideră că li se cuvin echipelor o parte din câştigurile caselor de pariuri în urma listării meciurilor.

    FLORIN MUREŞAN

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE