25 June 2018

Studenţii sătmăreni, la un click distanţă de antreprenoriat

Filed under: Locale |

cursuri

Piaţa educaţională din România este în continuă schimbare, elevii, dar şi studenţii fiind ”bombardaţi” cu informaţii şi materii care nu îşi găsesc de cele mai multe ori aplicabilitate pe piaţa muncii. În această situaţie cei mai mulţi tineri se orientează spre  cursuri care să nu necesite mult timp, deplasare într-un oraş universitar de renume şi, dacă se poate, să implice şi costuri mici. Cea mai bună soluţie par să fie cursurile online care  ameninţă tot mai mult cursurile tradiţionale. În perioada următoare şi studenţii sătmăreni se pot înscrie gratuit la o serie de cursuri online care să îi ajute pe plan profesional şi pentru care să primească şi bani.
În această perioadă sătmărenii au posibilitatea de a se înscrie gratuit la unul dintre cursurile online, care sunt considerate a fi noul trend de învăţământ la distanţă. Persoanele care au domiciliul sau viza de flotant în regiunea de nord-vest, Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Maramures, Sălaj şi Satu Mare, se pot înscrie până în decembrie la astfel de cursuri desfăşurate în cadrul proiectului “Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc” implementat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) în parteneriat cu SIVECO România şi Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat.
În perioada următoare se organizează cursuri în domeniul resurselor umane, relaţiilor publice, marketing, comerţ şi administraţie publică.
Cei mai buni şapte participanţi de la fiecare curs în parte vor intra în activitatea de mentoring şi vor putea participa la concursul pentru “Cel mai inovativ, creativ, responsabil şi sustenabil proiect”. Aceştia îşi vor prezenta, în faţa unei comisii formate din antreprenori de succes ai momentului în România, ideile de afaceri. Cel mai bun plan de business va fi premiat cu 1.700 euro, iar alte 49 de iniţiative selectate vor primi câte 550 euro, sprijin în vederea începerii unei afaceri. Mai mult, pe lângă susţinerea financiară, toţi câştigătorii vor beneficia de consultanţă de specialitate personalizată (juridică, financiară şi managerială) pentru business-ul respectiv.
Pentru a se adapta cu succes pieţei educaţionale care este în continuă schimbare, foarte mulţi tineri optează pentru cursurile online. Acestea se desfăşoară pe o platformă uşor de accesat, iar cei care aplică pentru ele nu se confruntă cu  restricţii privind vârsta, domeniul de studiu sau localitatea de provenienţă. Avantajele sunt numeroase: flexibilitate, costuri reduse, domenii de studiu variate, rapiditate şi ritm propriu de învăţare.
De asemenea, cursurile online permit celor care activează deja în industrie să acceseze cunoştinţe şi informaţii noi pe care să le poată aplica imediat în activitatea pe care o desfăşoară la locul de muncă, dar le şi aduc o serie de certificări pe baza cărora pot avansa în carieră. Un alt avantaj îl constituie şi faptul că nu există diferenţe de tratament cum se întâmplă de cele mai multe ori la cursurile tradiţionale. Secretul acestor cursuri constă într-un conţinut bun şi un dezvoltator cu experienţă.
Alexandra Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *