24 June 2018

Un punct…mititel

Filed under: Sport |

oli1

Olimpia a terminat la egalitate, scor 1-1 cu Craiova lui Mititelu, în primul meci jucat în liga a 2-a după o pauză de şapte ani.
    Bălan în minutul 60 pentru olteni şi apoi Bujor din penalty în minutul 83 au marcat golurile unei partide echilibrate urmărite din tribune de peste 5000 de spectatori.
    Olimpia a început ceva mai bine. Gavrilescu şi Munteanu au creat deseori superioritate pe flancul drept şi de la cei doi au apărut şi primele ocazii la poarta lui Hotoboc. Bujor şi apoi Zsiga din lovitură liberă încearcă deschiderea scorului, din păcate fără efect pe tabelă. Craiovenii se apără grupat în jurul lui Acka şi Ciucă   şi au primele atacuri mai periculoase abia în minutele 43 şi 45.
    La reluare, tot Olimpia iese la atac dar din păcate izolaţi între masivii fundaşi craioveni Lemac şi Bujor nu reuşesc să se facă periculoşi. Villand şi Svarczkopf par prea preocupaţi doar de defensivă iar cum Zsiga n-a fost nici el în apele lui atacul trupei noastre a avut de suferit.
    Craiovenii echilibrează la mijlocul terenului şi în minutul 61 profită la maxim de prima eroare a defensivei noastre. Şuta iese neinspirat dintre buturi şi respinge aiurea cu pumnii o minge aruncată în careu. Mîrzeanu trage imediat de la 30 m, cu şansă mingea ajunge la Bălan care înscrie în poarta goală de la marginea careului. 0-1 şi un gol cadou pentru Craiova lui Mititelu.
    Ai noştri resimt şocul şi oaspeţii mai ratează alte două ocazii prin acelaşi Bălan.
    Tibi Csik e obligat să mute ofensiv şi-i aruncă în luptă pe Feier, Dragoş şi Roghină. Jocul se schimbă automat… apar combinaţiile în viteză la firul ierbii iar apărarea craioveană începe să se clatine. În minutul 83 Feier pătrunde în viteză pe lîngă Ciucă şi dezechilibrat cade în careu. Centralul Unimătan acordă penaly, iar fostul atacant al Craiovei Vlad Bujor transformă impecabil… 1-1.
    Împinşi de la spate de cei 5000 de spectatori, elevii lui Csik caută să dea lovitura, doar că experienţa craiovenilor a tăiat elanul a lor noştri.
    Se termină 1-1, o remiză echitabilă la modul în care s-a jucat sîmbătă la prînz pe stadionul Olimpia. Un punct cîştigat şi muncit care ne arată însă că mai e încă mult de muncit la îmbunătăţirea jocului echipei noastre.
    Urmează o deplasare dificilă la Reşiţa şi apoi un duel interesant acasă cu ASA Tîrgu Mureş.
Olimpia Satu Mare: Șuta (cpt) – Muntean (78 Dragoș), Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu – Villand, Svarczkopf (75 Feier), Zsiga, Bujor, Lemac (75 Roghină). Antrenor: Tiberiu Csik.
FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă (cpt), Cosic – Mărzeanu, Gheorghe (46 Săceanu), Goge, Cruceru– Bălan, Stoianof. Antrenor: Nicola Napoli.
Arbitri: Paul Unimatean, Gabriel Bârjac (Zalau), Bucs Imre (Sf. Gheorghe) şi Ciprian Demian (rezervă)
Observatori: Vancea Valer (Oradea) si Marcu Vasile (Cluj)

Dor de fotbal…
    Sătmărenilor le-a lipsit fotbalul adevărat. S-a văzut acest lucru atît sîmbătă cît şi la amicalul fostelor glorii de la Olimpia şi Ferencvaros.
    În tribunele bătrînului stadion Olimpia au venit peste 5000 de oameni iar atmosfera a fost una deosebită. Cu galerii civilizate, una mică venită tocmai de la Craiova şi cu, în sfîrşit, condiţii normale la tribuna I unde au fost montate 600 de scaune. Pentru a face o comparaţie cu ce se întîmplă la multe echipe de liga 1, fosta campioană CFR Cluj a avut sezonul trecut o medie de 4500 de spectatori, aşa că pentru un meci de liga secundă Olimpia a bătut, e clar, recordul de asistenţă.
    E de acum datoria jucătorilor să-i ţină aproape pe suporteri, prin evoluţii convingătoare şi rezultate pozitive, altfel cele 600 de scaune s-ar putea dovedi a fi prea multe…
    Merită felicitări muncitorii care au trudit în “nocturnă” vineri seara pentru a monta scaunele şi pentru a cosmetiza zona de la tribuna I. O singură remarcă negativă la organizare… terenul a fost trasat fie cu o vopsea invizibilă fie cu cerneală simpatică. Cu greu s-au văzut din tribună liniile careurilor sau ca să nu mai vorbim de cercul de la centrul terenului care a fost mai degrabă unul imaginar.

“Arbitraj criminal!”
    Aşa a titrat imediat după terminarea partidei , ziarul de casă a lui Adrian Mititelu. “Călăul Mircea Sandu si-a reluat seria de atacuri la adresa Universităâii Craiova. La Satu Mare arbitrii Federaţiei au facut tot ce le-a stat în putere ca Ştiinţa să nu câştige cele trei puncte. Penalty-ul obtinut de echipa Olimpia aminteste de celebrele vremuri ale anilor ’80,”  a fost continuarea materialului apărut pe site-ul editie.ro. Din păcate nu s-a pomenit nimic de prima repriză cînd craiovenii n-au avut niciun şut pe poartă sau de finalul de meci care a aparţinut Olimpiei…

Surpriza de la Motru!
    În sfârșit s-a dat startul și în eșalonul secund. În meciurile dimineții în seria de Vest a sărit în ochi succesul la scor al nou promovatei Minerul Motru. Victima gorjenilor a fost Dacia Mioveni, formație cu pretenții în campionat.
    Alte două teamuri proaspete în această serie, Olimpia și Craiova lui Mititelu au remizat la Satu Mare, un rezultat de egalitate înregistrându-se și la Slatina, între FC Olt și CSM Râmnicu Vâlcea.
Florin Mureşan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *