More

    Vladimir Putin: Rusia îşi va restabili prezenţa militară în Arctica

    putin

    Rusia îşi va restabili prezenţa militară în Arctica, cu scopul de a supraveghea Calea Maritimă de Nord, un proiect strategic considerat să joace un rol tot mai important în comerţul internaţional, a anunţat luni preşedintele rus Vladimir Putin.

    Vladimir Putin a anunţat că Rusia va restabili o bază militară, situată în Noua Siberie, în estul Oceanului Arctic, şi abandonată de la începutul anilor ’90.

    “Militarii noştri au plecat de acolo în 1993. În acelaşi timp, este un complex foarte important în Oceanul Arctic, o nouă etapă în punerea în valoare a Căii Maritime de Nord”, a declarat Putin, citat de agenţiile ruseşti.

    “Ne-am pus de acord nu doar pentru a restabili în acest loc o bază militară, ci şi de a reface aerodromul”, a adăugat el.

    Un detaşament de nave militare ruseşti, condus de crucişătorul cu propulsie nucleară Piotr Veliki (Petru cel Mare), a ajuns săptămâna trecută pe Insula Kotelnîi, în arhipelagul Noua Siberie.

    Navele au adus materiale pentru a începe reconstrucţia aerodromului Temp.

    “Am revenit aici pentru totdeauna, pentru că este un teritoriu rusesc”, a declarat sâmbătă Arkadi Bahin, ministru adjunct al Apărării, citat de agenţia Interfax.

    “Misiunile asigurate de navele din cadrul Flotei de Nord reprezintă doar o parte din sarcinile fixate de preşedintele rus şi ministrul Apărării pentru dezvoltarea şi ameliorarea Căii Maritime de Nord, dar şi a zonei arctice adiacente”, a adăugat el.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE