More

    Cum poţi scăpa de STRES?

    preso

    Presopunctura este o metoda traditional chinezeasca de tratament care sustine ca prin aplicarea unei presiuni asupra unor puncte energetice poti atenua unele simptome deranjante. Aceste puncte energetice sunt situate pe cele 14 meridiane de curgere a energiei, chi.

    Fiecare punct de pe corp este corespondentul unui anumit organ, astfel ca atunci cand stimulezi un anumit loc pe corp, vei elibera tensiunea dintr-un alt punct, aparent fara legatura.

    Denumita si acupunctura fara ace, presopunctura are efect doar in urma mai multor sedinte. Daca dupa 3 sedinte de presopunctura nu observi ameliorari in starea de disconfort este indicat sa le intrerupi. In plus, acesta nu este un tratament de sine statator, ci unul complementar. Asadar, poti apela cu incredere la sedintele de presopunctura atunci cand simptomele tale nu sunt foarte puternice, dar si atunci cand urmezi si un tratament medicamentuos si vrei sa micsorezi dozele.

    Desi doar un profesionist iti va face un tratament de presopunctura eficient poti sa inveti sa il aplici si tu singura. Este foarte important sa cunosti punctele de energie si ce corespondent au ele, dar si sa aplici presiunea potrivita. Sa spunem ca dupa ce ai mers la un terapeut si ai urmat mai multe sedinte, sub indrumarea acestuia poti invata sa stimulezi si tu anumite puncte si sa inlaturi blocajele de energie in situatiile mai putin solicitante.

    Care sunt simptomele pe care le tratezi cu ajutorul sedintelor de presopunctura: greturile cauzate de sarcina, oboseala, durerile de cap, crampele mentruale, insomniile, nervozitatea, constipatia si altele. Daca ai suferit de curand o leziune sau esti genul care se invineteste usor ori ai rani recente nu este bine sa recurgi la acest tip de tratament tratament. Atunci cand sedintele de presopunctura sunt dureroase ele trebuie intrerupte imediat.

    Mic ghid de presopunctura pentru acasa
    Odata ce ai localizat punctul sau punctele de energie care te intereseaza, situate in acelasi loc la toata lumea, apasa cu degetul mare sau aratatorul asupra lui timp de 30 de secunde pana la 2 minute, scazand presiunea catre final. Daca te doare capul, punctele energetice pe care trebuie sa le stimulezi sunt situate la tample. Acestea trebuie stimulate impreuna, in acelasi timp. Un alt punct energetic ce are influenta in cazul durerilor de cap este cel situat intre degetul mare si aratator.

    Cand treci printr-o stare depresiva sau anxioasa poti sa ameliorezi aceasta stare exercitand presiune asupra unui punct central situat pe piept, intre sani, la baza de sus a pieptului. Alte puncte energetice legate de starile de anxietate sunt situate pe brate, la incheietura mainii, acolo unde simti pulsul.

    Cand vrei sa scapi de senzatia de voma pe care o ai in timpul sarcinii poti stimula punctul de energie corespondent situat central pe abdomen, undeva la nivelul stomacului.

    Speram ca nu e si cazul tau, insa multe femei au dureri menstruale ce pot fi atenuate prin stimularea unor puncte situate pe picioare. Acestea sunt puncte pereche, pe ambele picioare si trebuie stimulate in acelasi timp, in interiorul gleznei.

    Daca petreci mult timp in fata calculatorului si ai privirea obosita poti sa-ti imbunatatesti starea prin stimularea concomitenta a celor 2 puncte energetice situate la capatul interior al sprancenelor. Daca suferi de insomnie, punctul energetic ce trebuie stimulat timp ce cateva minute atunci cand mergi la culcare, in mod frecvent, este situat intre sprancene.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE