More

    A apărut un nou număr al revistei “Eroii Neamului”

        Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare a editat cel de-al 16-lea număr al  revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”.
    Acest număr este marcat de trecerea la cele veşnice a colaboratorului publicaţiei, părintele protopop Alexandru Tincu, fiind astfel alocat memoriei domniei sale primele pagini ale revistei, prin care se exprimă profundul regret pentru plecarea sa.
    Şi de această dată sunt publicate o serie de articole referitoare la evenimentele istorice aniversate/comemorate în trimestrul II: Ziua Imnului Naţional, Actul istoric de la 23 august 1944, împlinirea a 100 de ani de la mişcările împotriva episcopiei greco-catolice de la Hajdudorog, Dictatul de la Viena din 30 august 1940, 161 de ani de la moartea lui Avram Iancu.
    Totodată, se continuă prezentarea stării în care se află morminte şi opere comemorative de război din judeţ, completate de un interesant articol al profesorului Traian Rus din Oarţa de Sus, Maramureş, şi de un scurt „reportaj” al redactorului coordonator în urma unei excursii în Munţii Apuseni.
    Pe lângă serialele consacrate, „Mucenicii – eroii creştinătăţii” şi „Antonescu – pro şi contra”, continuă publicarea unor amintiri de pe front ale veteranilor de război sau urmaşilor acestora, precum şi alte articole interesante despre personalităţi şi fapte istorice cu rezonanţă locală, naţională sau europeană, printre acestea numărându-se şi o primă parte dintr-un material mai amplu despre originea românească a lui Bartolomeu Dragfi, ctitorul cetăţii de la Ardud.
    Semnatarii articolelor sunt, cu unele excepţii, mai vechii şi mai noii colaboratori ai revistei. Cu această ocazie au fost aduse mulţumiri celor ce au sprijinit financiar apariţia noului număr al revistei, publicaţia fiind distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu.
    Cei interesaţi de achiziţionarea revistei se pot adresa asociaţiilor editoare, sau la telefon 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE