More

    Alegeri în Consiliul Local al Tinerilor din Zalău

    Consiliul Local al Tinerilor Zalău recrutează noi voluntari care să se implice în viaţa comunităţii locale. Elevii care doresc să ocupe funcţia de consilier în această structură de organizare a elevilor zălăuani se pot înscrie pentru a candida la această funcţie până vineri, 25 octombrie.

    Elevii claselor a IX-a şi a X-a se pot înscrie la alegerile care se desfăşoară acum pentru mandatul 2013-2014, iar vizaţi pentru a participa la aceste alegeri sunt cei din liceele din Zalău, respectiv de la Colegiul Naţional ”Silvania”, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic ”Voievodul Gelu”, Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai”, Liceul Sportiv ”Avram Iancu” şi Liceul de Artă ”Ioan Sima”. În această perioadă se organizează o campanie de informare cu privire la CLT, pentru ca până vineri, 25 octombrie, cei care doresc să candideze pentru funcţia de consilier să îşi poată depune candidatura. Cei înscrişi vor avea la dispoziţie mai multe zile în care să desfăşoare campania electorală, pentru ca ulterior, în data de 7 noiembrie, să aibă loc desfăşurarea alegerilor propriu-zise.

    Sunt eligibili pentru a candida elevii din clasele a IX-a şi a X-a care în anul şcolar precedent nu au avut corigenţe semestriale sau probleme cu disciplina şcolară. Pe lângă aceste criterii, elevii care candidează trebuie să aibă interes de a se implica voluntar în activităţile comunităţii, deoarece odată ales în funcţie, va trebui să reprezinte interesele colegilor săi la nivelul municipiului.

    De asemenea, candidatul va trebui să-şi asume responsabilitatea de a pregăti şi de a implementa,   împreună cu ceilalţi membri ai CLT Zalău, proiecte ce se adresează tinerilor, copiilor şi adulţilor. După desemnarea consilierilor, dintre aceştia va fi ales biroul de conducere al organizaţiei, respectiv un primar, un viceprimar şi un secretar, care să coordoneze întreaga activitate a CLT Zalău. Actuala generaţie a organizaţiei a dezvoltat multiple proiecte, desfăşurând în decursul unui an peste 13 activităţi la nivelul municpiului Zalău. Printre acestea se numără împărţirea de flori şi felicitări doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia Zilei de 8 Martie, acţiuni de ecologizare, concurs de fotografie, festival de teatru pentru liceeni, activităţi educative desfăşurate cu copiii din municipiul Zalău cu ocazia Zilei de 1 Iunie, organizarea unui târg de joburi pentru tineri, balul balurilor, concurs de beach volley, party-uri cu scop caritabil şi concurs de creaţie intitulat ”România Altfel”.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE