More

    Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României vine la Carei

    nicolae

    Aniversarea a 92 de ani ai Majestăţii Sale Regele Mihai I va fi omagiată şi la Carei prin intermediul unei expoziţii inedite care aduce în faţa publicului peste 70 de imagini ale membrilor Familiei Regale îmbrăcaţi în uniforme ale diferitelor arme. Fotografiaţi în copilărie, în adolescenţă sau la maturitate, în poze de familie sau oficiale, regi, regine, prinţi şi prinţese apar într-un basm real care fascinează. Astfel, pe 28 octombrie, la trei zile după ziua Regelui, Careiul intră în rândul elitelor culturale printr-un eveniment de mare clasă. Evenimentul este organizat de către Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei şi îl va avea ca şi invitat special pe Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

    Direcția de Cultură a municipiului Carei îi invită pe toţi cei interesaţi să participe luni, 21 octombrie 2013, de la ora 19.15, în Sala de Expoziții a Castelului Károlyi la vernisajul expoziției aniversare Majestatea Sa Regele Mihai I, realizată de Direcția de Cultură Carei. În continuare, începând cu ora 19.30, în Sala Cavalerilor va avea loc concertul regal, organizat cu ocazia aniversării zilei de naștere a Majestății Sale Regele Mihai I al României, susținut de orchestra Camerata Consonantia a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, sub conducerea artistică a maestrului Rudolf Fátyol – vioară.Programul va conține: Antonio Vivaldi – L’estro armonico op. 3, Concerto op.3 nr.3 în Sol major, Concerto op.3 nr.6 în la minor, Concerto op.3 nr.9 în Re major, Concerto op.3 nr.12 în Mi major, respectiv în final un fragment din George Enescu – Poema Română – Imnul Regal.
    Manifestarea se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României, care va deschide expoziția și va fi prezent la concert. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
    Prinţul Nicolae s-a născut pe 1 aprilie 1985 la Geneva, Elveţia, şi este botezat ortodox. Tatăl lui, Robin Medforth-Mills nu avea sânge albastru. A fost profesor şi oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Părinţii lui Nicolae au divorţat în 1991, la opt ani după căsătorie, iar tatăl său a murit acum 10 ani. Nicolae a crescut în Durham, un orăşel cu 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii. Prima sa vizită în România a fost în 1992, de Paşte, când Regele a revenit în ţară, dupa 45 de ani de exil. Momentul a fost emoţionant, atât pentru băieţelul de atunci, cât şi pentru Majestatea Sa Regele Mihai. 18 ani mai târziu, tânărului prinţ Nicolae i-a fost conferit titlul de Alteţă Regală. Rebeca Margaret Byatt, logodnica lui Nicolae, a aflat că el este prinţ la două luni după ce s-au cunoscut. Principele Nicolae de România este fiul Principesei Elena, a doua fată a Regelui Mihai. Potrivit regulilor casei regale, el va urma la tron dupa Principesa Margareta şi după mama sa. Demn de menţionat este faptul că Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României se va afla pentru a doua oară la Carei, după ce ultima vizită a fost efectuată alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu cu ocazia unui turneu prin ţară.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE