More

    BARCELONA învinge în EL CLASICO!

    barca
    FC Barcelona a castigat sambata seara derbyul fotbalului spaniol, El Clasico, contra lui Real Madrid, cu 2-1. A fost un meci frumos in care Neymar a dat un gol si pasa de gol, Ronaldo a luat “craci” in aparare ceea ce era sa coste Realul un gol, insa nu a primit un penalty meritat. Partida a fost la un pas de alt deznodamant, daca Benzema nu tragea in bara la 1-0 pentru gazde. Golul de 2-0 al Barcelonei a fost superb. Un El Clasico clasic, dar stricat de un arbitru slab.

    Meciul dintre Barcelona si Real Madrid a fost unul alert si cu emotii pana la final. Neymar a deschis scorul in minutul 18 cu ceva noroc. Mingea sutata de el a fost deviata si a intrat in plasa. Daca nu era atinsa de apararea lui Real, balonul nu ar fi atins spatiul portii, iesea in afara terenului. A fost al treilea gol pentru Neymar in Primera Disivion.

    Prima repriza a fost destul de fada, vedetele Messi si Ronaldo fiind destul de retrase. A fost probabil cel mai slab El Clasico al lui Messi.

    La finalul primei parti, Adriano a primit o minge in mana, iar balonul a ajuns la portar. Nu s-a acordat penalty pentru Real, s-a considerat o atingere involuntara, insa Adriano a parut ca isi creeaza avantaj, desi nu a fost intentie. Mana sa era pe sol, dar a atins clar, faza discutabila.

    Repriza a doua a fost cu mai multe ocazii si mai mult spectacol. Au fost momente bune in care Real Madrid a aratat ca este o forta si venirea lui Benzema a dinamizat jocul. Benzema l-a inlocuit pe Bale, galezul remarcandu-se negativ cu doua bombe trimise in tribune.

    Neymar si Ronaldo au fost fiecare la un pas de gol la inceputl partii secunde, numai interventiile portarilor au tinut tabela fara gol.

    Chiar daca a condus cu 1-0, Barcelona a parut sa sufere, asa cum nu prea se vedea sub bagheta lui Guardiola. Ronaldo a cerut penalty in minutul 70, a fost faultat in careu, dar nu s-a  acordat nimic. El avea prim-planul si a fost impins de la spate. Fault clar, neacordat.

    La nici un minut distanta, Benzema a sutat spre vinclu, portarul Valdes era depasit, insa mingea a lovit cu sete bara si a zburat inapoi in teren. Si acum se mai misca bara.

    Desi Real merita egalarea, FC Barcelona si-a dublat avantajul. Pasa Neymar, Sanchez a primit la marginea careului, a pus pe picior gresit doi aparatori si a lobat peste Lopez, perfect. Un sut ferm, cu putina bolta, peste portar si sub bara. Executie de maestru, de mare finete, golul serii.

    Real a iesit disperat in atac, iar Ronaldo a trebuit la un moment dat sa revina ca aparator. El a luat insa “craci” de la Alves si a ramas tintuit, acesta a patruns in careu si a fost la un pas de 3-0, insa s-a opus portarul Realului.

    In minutele de prelungiri, o pasa a lui Ronaldo l-a gasit pe Jese, scapat spre poarta, iar acesta a marcat si a dus scorul la 2-1 cu un minut si jumatate ramas din prelungiri. A fost prea putin pentru Real Madrid pentru a mai egala si asa s-a scris acest meci.

    Barcelona are acum un avans de sase puncte in fata lui Real Madrid in clasament.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE