18 June 2018

“Bijuterii muzicale” de excepţie la Filarmonica “Dinu Lipatti”

Filed under: Locale |

Îndrăgita serie de concerte “Bijuterii muzicale” a revenit joi seara în programul Zilelor Muzicale Sătmărene, avându-l la pupitrul orchestrei Filarmonicii “Dinu Lipatti” pe directorul ei muzical, maestrul Franz Lamprecht, cel care a fost şi la deschiderea Festivalului “Zilele Muzicale Sătmărene”. Solista concertului a fost soprana Sylvia Wieland de la Teatrul de stat din Schleswig-Holstein, specializată în opera mozartiană şi roluri de operetã. Artista a studiat la Academia de muzică din München şi este o colaboratoare constantă a Filarmonicii din Hamburg. Şi de data aceasta, spectacolul s-a desfăşurat cu sala plină, sătmărenii având parte de un program bogat şi divers.
Astfel, concertul a debutat cu Poloneza de Liadow, după care pe scenă a urcat soprana Sylvia Wieland, care a interpretat Cântecul păsărilor din opera “Paiaţe”, de Leoncavallo, continuat cu un Intermezzo din opera “Paiaţe”, şi “Viena rămâne Viena !,” de Schrammel. După care, pe scenă a revenit Sylvia Wieland cu “Iubire, tu eşti cerul pe pământ!”, de Lehar, urmat de un Pelerinaj coral din opera “Tanhauser”, de Wagner şi cu Frunzele dimineţii de Strauss fiul. Prima parte s-a încheiat cu artista germană interpretând “Priveşte-mă. Fii bun cu mine!”, tot de Lehar şi cu Muzică de balet din “Carnavalul de la Roma”, de Strauss fiul.
În partea a doua a concertului a fost interpretat Tico Tico, de Abreu, urmat de un nou moment cu soprana Sylvia Wieland cu piesa “Sunt îndrăgostit!”, de Lehar, Poloneza de Ceaikovski, “Veşnic te voi iubi” din filmul “Bodyguard”, de Parton şi Alexis Zorbas, de Theodorakis. Spectacolul s-a încheiat în mod oficial cu “Buzele mele sărută atât de fierbinte” din opereta “Giuditta”, de Lehar cu interpretarea artistei germane şi cu Cele mai celebre melodii Western, de Naulais. Nici de data aceasta nu au lipsit surprizele marca Franz Lamprecht, acestea fiind un “Csardas”, de Strauss cu Sylvia Wieland, urmat de un marş cu care s-a pus punct spectacolului de joi seara. Acest program va fi prezentat şi în Germania la începutul lunii noiembrie.
Pavel Prodaniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *