More

    Bugetul judeţului, suplimentat cu 8,875 milioane lei

    cj

    În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, bugetul judeţului Satu Mare a fost rectificat, fiind majorat cu suma de 8,875 milioane lei atât pe partea de venituri cât şi pe partea de cheltuieli. La şedinţă au fost prezenţi 27 de consilieri judeţeni. La capitolul venituri, bugetul judeţului a fost suplimentat cu 5,982 milioane lei, reprezentând sume primite în cadrul mecanismului decontării cererilor de plată, cu 5,982 milioane lei, reprezentând sume alocate din bugetul de stat aferente corecţiilor financiare, respectiv cu 1,839 milioane lei, reprezentând sume FEN postaderare – prefinanţări FEDR.

    La cheltuieli, capitolul Autorităţi publice şi acţiuni externe a fost suplimentat cu 665.000 lei, capitolul Ordine publică şi siguranţă naţională cu 78.000 lei, capitolul Învăţământ cu 12.000 lei, capitolul Cultură, recreere şi religie cu 5.000 lei, capitolul Asistenţă socială cu 830.000 lei, iar capitolul Transporturi cu 7,295 milioane lei.
    Preşedintele Adrian Ştef a declarat că şedinţa era necesară întrucât judeţului Satu Mare i-au fost virate fonduri în cadrul mecanismului cererilor de plată pentru proiectul “Modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene în judeţul Satu Mare – DJ 109L, Negreşti Oaş – Turţ”, respectiv pentru proiectul “Modernizare drum de ocolire în zona de sud (DJ 194) Satu Mare”, un avans pentru proiectul privind pista de biciclişti dintre Turulung şi Magosliget. De asemenea, rectificarea bugetară a fost necesară pentru a se putea plăti proiectele transfrontaliere din creditul accesat de la CEC Bank, sumele urmând să fie recuperate după decontarea lor de către Uniunea Europeană, a mai arătat preşedintele Adrian Ştef.
    Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a adăugat că noul mecanism de decontare al Programului Operaţional Regional (POR), o realizare a Guvernului Ponta, duce la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene de la o zi la alta, plăţile fiind realizate în cel mult 5 zile.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE