CJAS cere sătmărenilor să reclame practicile incorecte ale medicilor şi farmaciştilor

Filed under: Locale |

Georgeta-Pop

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare a reacţionat în urma apariţiei în numărul de ieri al ziarului nostru a unei anchete intitulate “Afaceri necurate cu medicamente compensate”, în care se arăta faptul că, ignorând prevederile privind asigurarea concurenţei loiale, o parte dinte farmaciştii şi medicii din judeţul Satu Mare au pus la cale un adevărat mecanism de îmbogăţire pe spinarea statului şi a bolnavilor. O metodă constă în neştampilarea reţetei compensate de către medic, care este înţeles cu o anumită farmacie sau un lanţ de farmacii, care eliberează totuşi pacientului reţeta, urmând ca medicul să-şi pună parafa ulterior. De asemenea, unii medici au început să vândă medicamente pacienţilor în mod direct, întocmind ulterior reţete compensate, care sunt decontate de stat prin intermediul farmaciilor, deşi medicamentele au fost plătite o dată de pacienţi. “Dacă se întâmplă astfel de fenomene în farmacii sau în cabinetele medicilor prescriptori, acest lucru se datorează lipsei de informare cu privire la drepturile pe care le au cetăţenii în dubla lor calitate de pacienţi şi de asiguraţi, drepturi pe care le-au obţinut ca urmare a achitării obligaţiilor pe care legea le dă în sarcina fiecărui cetăţean. CJAS Satu Mare adresează un apel către cetăţenii care se află în situaţiile descrise în ancheta apărută în paginile Gazetei de Nord-Vest, fie în farmacii, fie în cabinetele medicale de a le semnala la Tel Verde sau printr-o scrisoare adresată conducerii CJAS Satu Mare. De asemenea, cetăţenii se pot adresa conducerii CJAS Satu Mare pentru orice alte probleme pe care le consideră înafara cadrului de normalitate”, ne-a declarat directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop.

Începând de săptămâna viitoare, CJAS Satu Mare şi Gazeta de Nord-Vest vor lansa o campanie de informare cu privire la drepturile şi obligaţiile asiguraţilor în toată paleta de servicii medicale.

SZASZ LORAND

5 Responses to CJAS cere sătmărenilor să reclame practicile incorecte ale medicilor şi farmaciştilor

 1. D-na Georgeta Pop…ati solicitat un audit a preluarea functiei de la tovarasa Popdan? V-ati interesat despre decontarile preferentiale alocate unui anume lant de farmacii ce cu totul intamplator functioneaza in spatii inchiriate de la domnia sa?

  matei
  30/10/2013 at 00:25
  Reply

 2. D-a Gliga mai lucreaza in institutia Dvs? In campania de informare pe care intentionati sa o lansati faceti referiri si la relatiile "privilegiate" dintre angajatii Dvs si medici aflati in contract cu CJAS? Va rugam frumos sa…o faceti.

  trilulilu
  30/10/2013 at 17:20
  Reply

 3. Retetele semnate electronic nu au nevoie conform legii sa fie parafate si stampilate. Din pacate necunoasterea legii si frica farmacistilor de a nu fi refuzate la decontare de CJAS ii face pe multi dintre acestia sa refuze eliberarea acestor retete corecte si complete.

  Medic
  30/10/2013 at 18:17
  Reply

  • Stimate d-le Medic…daca sunteti intradevar medic, atunci aveti o stampila rotunda si una bucata parafa cu un cod, pe care va rog sa le aplicati pe retetele emise, indiferent daca sunt electronice sau simple.
   Altfel tindem sa credem ca…va regasiti mai sus, si incercati sa dregeti cumva Ocimum Basilicum-ul (adica busuiocul, ca sa ma intelegeti).

   marcel
   30/10/2013 at 21:01
   Reply

 4. Si, pana nu uit, Dootore…..cum vine asta, "…frica farmacistilor de a fi refuzate…" sau "…frica farmacistilor de a nu fi refuzate…"?
  Ca…m-ati ametit (sau daca preferat, anesteziat) cu fluenta exprimarii. Adicatelea, stiti vre-un farmacist care la vederea unei retete nestampilate tremura de frica pentru ca…ii va fi decontata? Sau invers, ca una stampilata nu-i va fi? Adica, nefrica de a fi refuzat sau frica de a nu fi refuzat?

  marcel
  30/10/2013 at 21:43
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *