21 June 2018

Colonelul Dima bate ospătarii şi ameninţă clienţii în restaurant

Filed under: Locale |

scandal

În urmă cu două luni, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare. Făcând uz de legitimaţia de serviciu, acesta a terorizat şi a agresat ospătarii, respectiv clienţii localului. S-a legat şi de angajaţii firmei Big Security, care asigura ordinea şi paza restaurantului. A continuat să-i ameninţe şi după ce a fost evacuat din local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au plecat fără să intervină, fiind probabil intimidaţi de gradele militare şi alcoolice ale colonelului Dima. Colac peste pupăză, băiatul colonelului a furat şi telefonul mobil al unui client, pe care l-a înapoiat după două zile în care proprietarul l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie. După cum era de aşteptat, incidentul a fost muşamalizat, deşi înregistrările aflate în posesia proprietarilor restaurantului Yvette stau şi acum dovadă despre modul în care se comportă în societate un colonel cu funcţie de conducere în cadrul ISU Satu Mare.

Colonelul Dima, spaima ospătarului
În urmă cu aproximativ două luni, într-o dimineaţă, în jurul orelor 4.00 – 5.00, o trupă de pompieri a descins în forţă la restaurantul Yvette, situat pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare. Gaşca era condusă de şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate. Acestuia i s-a pus imediat pata pe ospătarul care l-a avertizat că nu are voie să intre în restaurant cu sticla de whisky pe care o avea în mână. În loc să se conformeze, l-a tras deoparte pe ospătar, i-a arătat legitimaţia de serviciu, afirmând că este un mare şef, şi l-a lovit peste ceafă. Apoi l-a terorizat pur şi simplu pe ospătar, lovindu-l şi fugărindu-l prin local. La un moment dat a ridicat un scaun, strigându-i ospătarului că îl va lovi cu el în cap. Apoi, s-a legat de ceilalţi clienţi aflaţi în restaurant. L-a provocat la un concurs de skanderberg pe patronul unei firme de transport. După ce a fost învins, colonelul Dima a dat-o la pace cu patronul firmei de transporturi, temându-se probabil că va lua bătaie de la acesta.

Aşchia nu sare departe de trunchi
Dimineaţă, după schimbul de tură, celălalt ospătar a refuzat să se lase umilit de colonelul de pompieri şi a sunat la dispeceratul firmei Big Security, care asigură ordinea şi paza restaurantului Yvette. Colonelul Dima a sărit şi la oamenii de ordine, care l-au sunat pe şeful lor, Alexandru Cortean. Ajuns în local, a fost luat imediat în primire de colonel, care i-a arătat şi lui legitimaţia de serviciu, după care a început să-l ameninţe. Angajaţii firmei Big Security au anunţat Poliţia şi l-au evacuat din local pe colonelul scandalagiu. Două echipaje de poliţişti au sosit rapid la faţa locului, însă au făcut cale-ntoarsă când au aflat că scandalagiul este un colonel din cadrul ISU Satu Mare, fără să ia împotriva lui măsurile prevăzute de lege.
În învălmăşeala creată de evacuarea colonelului Dima, băiatul acestuia a furat un telefon mobil Samsung S2, aparţinând patronului firmei de transport care l-a învins pe tatăl său la skanderberg. L-a restituit abia după două zile, perioadă în care proprietarul telefonului l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie. Băiatului colonelului Dima nu i se permite accesul în mai multe localuri din municipiul Satu Mare întrucât, după ce se îmbată, obişnuieşte să fure de pe mese băuturile celorlalţi clienţi. Băiatul s-a lăudat unor colegi de clasă că ospătarii de la Yvette şi oamenii de ordine de Big Security au avut noroc că tatăl său nu şi-a scos pumnalul. Într-adevăr, doar asta mai lipsea.
Suntem curioşi ce măsuri va lua conducerea ISU Satu Mare împotriva colonelului Dima, care abuzează de funcţia şi legitimaţia sa, al cărui comportament banditesc aduce imense prejudicii de imagine instituţiei în cadrul căreia este angajat.

Szasz Lorand

26 Responses to Colonelul Dima bate ospătarii şi ameninţă clienţii în restaurant

 1. Sunt chiar curios!!

  unul
  25 October 2013 at 10:17
  Reply

  • de ce esti curios? nu se va intampla nimic totul se va musamaliza, acest om participa la concurs pt functia de inspector sef…,

   cristi
   25 October 2013 at 11:40
   Reply

 2. NU SE VA LUA NICIO MASURA, DIN CONTRA DACA NU STIATI PARTICIPA LA FUNCTIA DE INSPECTOR SEF. MULTE NEREGULI SUNT LA ISU, CONTROALE SE FAC DE LA MINISTER DOAR CA ACESTEA VIN SI PLEACA, ABUZ DE PUTERE, MITA SI MULTE ALTELE. ASA SA STITI, CA OAMENII ASTEA AU PRETENTIA SA LI SE ZICA ,, AM ONOREA,,

  cristi
  25 October 2013 at 11:15
  Reply

 3. Nu se va lua nicio masura, controale de la minister vin si pleaca cum au venit, daca nu stiati participa si la functia de inspector sef…. acesti oamenii au au pretentia de la colegii sa ii salute cu ,, Am onorea,, penibil

  cristi
  25 October 2013 at 11:39
  Reply

 4. de ce nu postati comentariile???? deja ati fost sunati???? le vom trimite pe realitatea.ro

  cristi
  25 October 2013 at 11:41
  Reply

  • nu se intampla absolut nimic

   satmareanu
   26 October 2013 at 05:33
   Reply

 5. Nu se va intampla nimic pentru ca are protectie de la seful lui. Incidentul a avut loc acum doua luni si nu a patit nimic. Traim in Satu Mare, Romania, oameni buni, unde sefii nu patesc nimic indiferent ce fac!!!!

  sorin
  25 October 2013 at 17:33
  Reply

 6. La conducerea pompierilor sunt oameni incompetenti, bolnavi la propriu, multi proveniti din MApN. Ce cauta ei la pompieri???? Se duce si institutia asta de rapa, ultima in care mi-am pus sperantele ca este o institutie de onoare si ,,curata". S-a imputit treaba si aici, din pacate. Imi pare rau sa spun asa ceva.

  sorin
  25 October 2013 at 19:24
  Reply

  • nu seva intampla nimica

   satmareanu
   26 October 2013 at 06:54
   Reply

 7. Este doar o manevra marsava a unora direct interesati…asta-i Romania !

  Gabriel Nicolae
  25 October 2013 at 21:35
  Reply

  • nu seva intampla nimic fiti siguri

   satmareanu
   26 October 2013 at 05:40
   Reply

 8. In SUA era dat afara imediat si ar avea probleme cu legea …..clientii trebuia sa-i aplice o corectie care sa-l invete minte

  Cristi
  25 October 2013 at 23:45
  Reply

  • nu seva intampla nimic

   satmareanu
   26 October 2013 at 06:56
   Reply

  • nimic nu va pati poate va fi promovat

   satmareanu
   26 October 2013 at 11:03
   Reply

 9. satmareanu
  26 October 2013 at 05:41
  Reply

 10. nimic nuseva rezolva

  satmareanu
  26 October 2013 at 05:41
  Reply

 11. nimic nu va pati doar sa-l promoveze

  satmareanu
  26 October 2013 at 11:21
  Reply

 12. este si imoral acest obez DIMA a destramat un cuplu de casatoriti un gunoi de om

  dima
  26 October 2013 at 12:42
  Reply

 13. Rusine pentru toti cei ca el !!!!! sunt multi la ISU care fac haina de rusine, doar ca au protectie de la insusi presedintele Consiliului Judetean, oamenii valorosi de la isu nu sunt lasati in fata sunt denigrati si pusi la zid de un sistem bolnav, cei buni ajung intr un final sa plece pentru ca acolo avansezi dupa pile si relatii, inteligenta zero…… Domnule Colonel Dan de ce nu ati luat nicio o masura pana acum??? pt ca era omul dvs, pe care il sustineti, unde va este credinta acum??? de dreptate si adevar…rusine sa va fie si dvs,

  cristi
  26 October 2013 at 14:11
  Reply

 14. Domnilor,
  Episodul ar fi avut loc candva prin Februarie…nu credeti ca este cel putin interesant ca apare acum in presa ?
  Imi mentin afirmatia ca este o manevra marsava de a-l discredita si nu numai…

  Gabriel Nicolae
  26 October 2013 at 14:58
  Reply

 15. Domnule Gabriel, indiferent cand s-a intamplat acest incident nu trebuia sa aiba loc, de ce flutura legitimatia in mana, in timpul liber si aflandu se sub influenta bauturilor alcolice???? Legitimatia de serviciu are o cu totul o alta intrebuintare. Ce exemplu da, el colegilor???? a facut de rusine haina militara si onoarea celor care sunt salvatori in aceea institutie, din nefericire nu este la primul caz, doar ca celelalte nu s-au mediatizat, si mai sunt multi in institutia respectiva care muncesc doar dupa ce si-au savurat cafeaua mai speciala……..trist, nu zic ca acest om trebuie acum pus la zid, doar ca ar trebuie sa fie pedepsit la fel ca si orice cadru militar care comite o abatere, dar sa vedem ce -o sa iasa, oricum suna periculos…..

  cristi
  26 October 2013 at 16:03
  Reply

  • sa rezolva corb la cor nu-si scoate ochi

   satmareanu
   26 October 2013 at 21:03
   Reply

 16. Din cate stiu anul trecut a fost avansat inainte de termen acest colonel. A avut merite deosebite, sa fim seriosi, il apara seful lui. Stati linistiti. NU SE VA INTAMPLA NIMIC!!!!

  sorin
  26 October 2013 at 19:41
  Reply

 17. domnilor cum sa pateasca un colonel ceva,can doi gardieni soti sotie ne terorizeaza ne excrocheaza ,in catva ani neau ps la pat,cutoate plangerile facute nu pateste nimic,din potriva este felicitat.

  satmareanu
  26 October 2013 at 21:10
  Reply

 18. Domnule Cristi,
  Incerc doar sa ‘citesc printre randuri’…este mai mult decat dubios faptul ca atunci cand acest Colonel a dorit sa participe la concursul legat de sefia ISU Satu Mare ,au inceput sa apara presupuse fapte incriminatoare.
  Desi documentandu-ma ,am aflat ca provine din MAPN,ca si un civil ce sunt,consider ca nu are importanta acest fapt …traim intr-o tara ‘libera’ in care nu ne este ingradit dreptul de a accede la o anumita functie atunci cand regulile sistemului ne permit.
  Am s-o spun pe sleau…cred ca se incearca eliminarea si discreditarea lui ca si potential candidat , pe toate caile posibile ,cu atat mai mult cu cat tipul este din multe puncte de vedere peste nivelul cotracandidatilor sai.
  Articolul din Gazeta de Nord Vest imi pare ca avand grave carente incepand cu localizarea in timp a presupusului incident.Nu credeti ca este extrem de important ca acest articol nu a fost publicat decat la o distanta de 8 luni ?De ce dupa aproximativ 8 luni presupusul incident a fost scos la iveala ?
  Haideti sa nu mai fim naivi si sa nu mai credem tot ce mi se serveste!
  Raspunsul este mai mult decat evident…

  Gabriel Nicolae
  27 October 2013 at 01:02
  Reply

 19. Fraților, cu tot respectul cuvenit, vă informez că acest Col. Dima este unul dintre puținii ofițeri de carieră proveniți din MApN care a terminat Școala de Ofițeri, pe acea vreme, cu 10 pe linie!!!!! Îl cunosc de aproape 20 de ani( am fost colegi, mi-a fost superior în grad și funcție) și vă spun un lucru: este mult prea deștept ca să pice intr-o capcană întinsă probabil de cineva cu un anumit scop, omul este echilibrat, cumpătat și are multe calități pozitive pe care nu mulți pământeni le au!!! Referitor la cele întâmplate, este și el om, nu știu dacă e adevărat sau nu dar cert este ca sunt sigur că a fost provocat! Cât despre gestul cu legitimația Vă rog să-mi permiteți să am rezervele mele vis-a-vis de acest aspect! Cred ca se exagerează puțin, probabil cu scopul de a-l denigra pe acest om! Domnule Szasz Lorand, sunteți un jurnalist de excepție și sunt convins că veți ajunge în posesia adevărului pur!
  Din punctul meu de vedere, totul este pus la cale de cineva care are interes de a-l “înlătura” pe acest om din diferite motive și interese personale! În speranța că nu am supărat pe nimeni, vă mulțumesc ptr atenția acordată!

  balamuc
  27 October 2013 at 22:09
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *