24 June 2018

Colonelul Dima fentează şi dezinformează!

Filed under: Anchete&Reportaje,Locale,Top News |

dima

Suntem datori să ne cerem scuze faţă de colonelul Nicolae Dima, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare pentru un singur aspect. Scandalul pe care l-a provocat în localul Yvette nu a avut loc în urmă cu două luni, ci undeva între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie a acestui an. Localizarea temporală greşită a evenimentului nu schimbă fondul problemei. Profitând de această eroare nevinovată, colonelul Dima încearcă să ne intimideze printr-un drept la replică pe care l-a adus personal la redacţie, ameninţându-ne cu plângeri penale pentru calomnie. În acest drept la replică, colonelul Dima afirmă că în ultimele şase luni nu a frecventat localul respectiv. Este cât se poate de adevărat, căci scandalul s-a petrecut în urmă cu şapte sau opt luni în urmă. În rest, ne menţinem afirmaţiile apărute în ziar, pe care le vom proba cu martori în faţa organelor de anchetă dacă va fi cazul.

Dreptul la replică al colonelului Dima
În cursul zilei de luni, colonelul Nicolae Dima a apărut la redacţia Gazetei de Nord-Vest cu un drept la replică, căruia a ţinut morţiş să-i dăm un număr de înregistrare. I-am îndeplinit doleanţa. În continuare vom publica integral dreptul la replică al acestuia:
Urmare a articolului publicat în cotidianul Gazeta de Nord-Vest apărut vineri, 25 octombrie 2013, la pagina 5, intitulat “Colonelul Dima bate ospătari şi ameninţă clienţii în restaurant” şi a prezentării în aceeaşi dată a informaţiilor cuprinse în articol, în cadrul emisiunilor informative difuzate pe postul local de televiziune Nord-Vest TV,
Subsemnatul, Dima Nicolae, domiciliat în Satu Mare, vă solicit publicarea prezentului drept la replică conţinând câteva precizări ce se impun, astfel:
1. Faptele descrise în articol, cu referire la persoana mea, sunt în totală neconcordanţă cu realitatea. Concret, referitor la localizarea temporală a presupusului eveniment, precizez că, nu în urmă cu “două luni” aşa cum se susţine în articol, ci nici măcar în ultimele şase luni raportat la data apariţiei articolului, nu am frecventat localul în cauză, situaţie facil verificabilă prin interpelarea personalului localului, sau prin verificarea cazurilor raportate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă – 112 din această perioadă.
2. De când deţin o funcţie de demnitate publică, nu am fost niciodată implicat în vreo altercaţie fizică sau verbală, aspect la fel de uşor de verificat, solicitând organelor abilitate informaţii referitoare la existenţa/inexistenţa unor plângeri oficiale la adresa subsemnatului, care să ateste săvârşirea unor asemenea fapte.
3. Niciodată nu am frecventat localul în cauză, însoţit fiind de vreo “trupă de pompieri” aşa cum se susţine în articol, consider astfel că, prin această menţiune total nereală, se aduce gratuit şi nejustificat un prejudiciu de imagine instituţiei în care activez.
4. Nu am fost contactat în niciun mod din partea cotidianului, în perioada derulării “anchetei”, pentru a se lua act de punctul meu de vedere faţă de presupusul eveniment, aşa cum era normal, ceea ce mă conduce la ideea că mă aflu în faţa unei încercări nejustificate de discreditare a persoanei mele şi a instituţiei din care fac parte.
5. Articolul în cauză întruneşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de calomnie, prevăzut şi pedepsit de art. 226 Cod penal, astfel încât înţeleg să fac uz de toate drepturile mele de cetăţean pentru a-mi apăra demnitatea mea şi a instituţiei la care, cu mândrie, îmi desfăşor activitatea.
În speranţa că veţi dispune neîntârziat publicarea prezentului în forma de mai sus, vă mulţumesc anticipat.

Replică la replica colonelului Dima
Dreptul la replică sună într-adevăr ameninţător, clădindu-se pe o inexactitate temporală. Din moment ce incidentul s-a petrecut la finalul lunii februarie sau la începutul lunii martie, într-adevăr în ultimele şase luni nu a frecventat localul în cauză. A fost doar de două ori şi asta în urmă cu şapte sau opt luni. O dată când a provocat scandalul monstru, iar a doua oară peste câteva zile, când a mers să-şi ceară scuze pentru comportamentul său regretabil. Informaţiile ne-au fost confirmate de mai mulţi martori oculari, care nu se lasă intimidaţi de presiunile exercitate asupra lor în ultimele zile pentru a nega existenţa incidentului.

Noi nu avem dreptul să verificăm cazurile raportate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă, însă suntem în măsură să-i indicăm colonelului Dima numele unuia dintre cei doi poliţişti care au sosit la faţa locului în dimineaţa în care a avut loc scandalul. Este vorba de agentul de poliţie Vasile Păştean de la Ordine Publică, care era însoţit de o colegă agentă.

Sinceri să fim, nu ne interesează faptul că colonelul Dima nu a mai fost implicat în vreo altă altercaţie fizică sau verbală. În timpul scandalului pe care l-a provocat în incinta localului a demonstrat de ce este în stare. Am stat de vorbă cu martori oculari la incident, care s-au declarat scârbiţi de atitudinea sa de atunci.

Aceiaşi martori oculari ne-au confirmat că colonelul Nicolae Dima a fost însoţit de trei subordonaţi, de care şi-a bătut joc timp de aproape trei ore, de la 5.00 până la 8.00 dimineaţa, arzându-i cu ţigara pe mâini, punându-i să facă genoflexiuni şi adresându-le jigniri. Subordonaţii s-au plâns martorilor consultaţi de redactorii GNV că nu au de ales şi trebuie să rabde ieşirile colonelului Dima, care le este superior pe linie de serviciu. Pentru exactitate, pe lângă cei trei subordonaţi, colonelul Dima era însoţit de băiatul său, un alt tânăr şi o femeie tânără.

Chiar dacă nu a fost contactat, îl asigurăm pe viteazul colonel Dima că nu se află în faţa vreunei încercări nejustificate de discreditare a persoanei sale şi a instituţiei din care face parte. Redactorii GNV au aflat întâmplător în cursul săptămânii trecute că “un şef mare de la Pompieri, mort de beat” s-a făcut de toată groaza într-un local, agresând ospătarii, ameninţând ceilalţi clienţi din local, făcând în plus paradă de legitimaţia sa de serviciu. Din comentariile postate pe site-ul ziarului nostru am mai aflat că colonelul Dima ar avea ambiţii la funcţia de inspector şef al ISU Satu Mare. Cu un asemenea comportament, ar fi strigător la cer. Oricum, nici colonelul Dima şi nici apropiaţii săi nu sunt cei care stabilesc agenda de subiecte a Gazetei de Nord-Vest, decizând care subiect şi când să apară.
Având în vedere martorii de care dispunem, îl anunţăm pe colonelul Dima că poate să uzeze de toate drepturile de cetăţean pentru a-şi apăra demnitatea, inclusiv prin plângeri penale pentru calomnie. În privinţa imaginii instituţiei, îl rugăm să o lase mai moale. Trebuia să se gândească la imaginea ISU Satu Mare înainte de a intra beat în local şi de a provoca apoi scandal.

Scandalul rămâne scandal
Reamintim cititorilor noştri că, undeva la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare. Făcând uz de legitimaţia de serviciu, acesta a terorizat şi a agresat ospătarii, respectiv clienţii localului. S-a legat şi de angajaţii firmei Big Security, care asigurau ordinea şi paza restaurantului. A continuat să-i ameninţe şi după ce a fost evacuat din local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au plecat fără să intervină, fiind probabil intimidaţi de gradele militare şi alcoolice ale colonelului Dima. Colac peste pupăză, băiatul colonelului a furat şi telefonul mobil al unui client, pe care l-a înapoiat după două zile în care proprietarul l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie.
În urma articolelor apărute în Gazeta de Nord-Vest, prefectul Eugeniu Avram s-a autosesizat în cursul zilei de luni dispunând comenzii unităţii efectuarea unei anchete pentru stabilirea concretă a situaţiei, precum şi întocmirea unui raport în acest sens. Totodată, prefectul a solicitat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să dispună măsurile ce se impun în asemenea situaţii.

Pentru cultura generală a numitului Dima ar fi bine să ştie că nu ne interesează persoana lui, pentru că după părerea noastră un astfel de comportament îl descalifică pe el ca om, dar trebuie să luăm atitudine la astfel de fapte comise de cei în uniformă, fie ei poliţişti, jandarmi, militari sau pompieri, pentru că aceştia uzează de puterea pe care o au, având ieşiri necontrolate despre care am scris şi vom mai scrie.

Szasz Lorand

24 Responses to Colonelul Dima fentează şi dezinformează!

 1. Gazeta voastra e datoare sa-si ceara scuze fata de cititori. V-ati transformat intr-un cotidian de ancheta sau cancan?S-a inteles din primul articol incidentul pe care l-a facut un ofiter, fara alte clisee si incrucisari pompoase de cuvinte care sa-i transforme cariera impecabila intr-o "crima". Fata de voi in aceea institutie sunt examinari psihologice sustinute periodic, deci e sanatos la cap si uite cum asistam cu totii la asasinarea unui om capabil sa conduca un inspectorat!
  Sa va fie rusine!

  Exagerati.ro
  30 October 2013 at 19:32
  Reply

  • Tu scrii numai prostii, examenele psihologice stim toti cum se rezolva, mai ales ca e sef si la psiholoaga de acolo.
   Lasa ca deja toti se cred zei, f bine ca apar articole de astea.

   FFFF
   31 October 2013 at 01:20
   Reply

  • Ofiter care-si tortureaza subordonatii in fata martorilor e capabil de orice numai de profesionalism nu !

   ion
   7 March 2016 at 18:50
   Reply

 2. Bade ce te semnezi "exagerati.ro " ,tu ai nevoie de examinare psihologice,iar nu redactorul de la Gazeta de Nord Vest.
  El a relatat o fapta nedemna savarsita de un ofirer borfas,certat cu cele mai elementare regului de conduita etica si morala. Pai Dima asta n-are sef ? O fi si asta vre-un boschetar cu pile ajuns pe functie ,iar acum se vrea a iesi in evidenta cu orice pret.Spuneti-ii ca traieste in Satu Mare ,iar nu in tiganimea bucurestilor unde este permis orice.
  Domnul prefect Eugeniu Avram,ar trebui sa solicite imediat demiterea sa din functie si mutarea disciplinara undeva prin tiganimea bucuresteana ,fiindca borfasul asta colo se va simti in largul sau.Nu va lasati domnule Szasz ,nu va opriti cu articolele ,pana nu va fi demis din functie,boschetarul colonel. Va rog sa mai cercetati,fiindca veti descoperi si alte detalii picante despre colonelul scandalagiu.Cu bine,

  aldebaran
  31 October 2013 at 07:00
  Reply

  • cu asemanea tupeu sunt dotati multi functionari publici cu statut special din satu mare,nu numai col.Dima recurge la cele mai josnice fapte ci si vecini mei doi gardieni sot sotie,din penitenciarul satu mare,care in timp de cativa ani au reusit sane puna la pat,prin santaj,excrocherie umilinta,mai nou depun acte false la judecatorie in procesul in care ma judec cu ei pentru ca au refuzat sa plateasca cunsumul de apa 6 ani,eu de buna credinta am acceptat sale dau apa.rusine lor,asemanea cadre fac educatie celor care intrun fel s-au altul au grsit.

   Valeriu
   1 November 2013 at 01:02
   Reply

 3. Lamentabil este ca se gasesc sa comenteze niste oameni care nu sunt in stare sa scrie corect romaneste, folosind niste reguli elementare ale ortografiei limbii romane. Domnule Valeriu, corect ar fi fost "vecinii mei" NU "vecini mei"

  Ioana
  1 November 2013 at 08:10
  Reply

 4. a inceput JIHADU la pompieri se omoara intre ei pentru functia de inspector sef

  babuse
  1 November 2013 at 11:16
  Reply

 5. va multumesc mult Doana s-au Domnisoara IOANA, starea mae de sanatate la cei 78 ani am aratato in comentariu,atata pot depe patul de suferinta,eu iubesc limba romana si romania.

  Valeriu
  2 November 2013 at 10:01
  Reply

 6. Despre incendiul din palatul prefecturii cand veti relata?

  silvia
  2 November 2013 at 10:43
  Reply

 7. Domnule Valeriu… dacă tot ziceți că sunteți pe patul de suferință, respectuos vă recomand să vă vedeți de ea! Cred că habar nu aveți ce scrieți deoarece din rândurile dumneavoastră mi-am dat seama că nu-l cunoașteți pe Col. Nicu Dima! Vă doresc multă sănătate și să auzim de bine! Iar domniile voastre(cei care comentați), ar fi bine să mai luați în calcul și alte surse înainte de a vă da cu părerea si a scrie tot felul de prostii!!!

  balamuc
  2 November 2013 at 12:03
  Reply

 8. asa este s-anevedem de noii sa fim nepasatorj fata de ceii cera ne calca in picioare,fata de cei fara frica de dumnezeu,

  satmareanul
  2 November 2013 at 20:51
  Reply

 9. Vai de voi! comentati ca niste lachei, sa se simta bine cei care "trudesc din greu" sa devina sefi la ISU. Domnule care te ascunzi sub pseudonimul ALDEBARAN, ti-as fi facut o recomandare, dar nici macar pe aia nu o meriti, asa ca te las in amarul tau de roman lingau care iti dai cu parerea fara sa cunosti. Vorba lui BALAMUC, va dati cu parerea fara sa cunoasteti omul. Lorand, eu te cunosc, tu nu stii cine sunt, poate iti voi spune intr-o zi, ce ti-a facut tiei dl.col. Cotet? Ti-e dator cu bani, ti s-a culcat cu nevasta, ti-a violat prietena, de unde atata ura in articol? Vezi ca are cateva sute de colegi actuali si fosti care il cunosc bine si, daca si-ar pune mintea cu tine, intr-o instanta adevarata cred ca ti-ar fi cam stramta usa de la iesire. Urmeaza …..

  Un satmarean
  3 November 2013 at 09:30
  Reply

 10. Continuare :
  Mai bine te-ai ocupa de cei doi fosti ofiteri, unul de graniceri (convertit la politie de frontiera) si unul de serviciu economic (mutat mai nou la 112) ai caror parinti vand tigari de rup si care de peste 20 de ani fac bisnita fara a pati nimic (asta asa, ca sa ai ocupatie adevarata). Daca vrei un alt subiect adevarat, vezi cine sunt cei care ii aprovizioneaza pe tigani cu tigari in piata, ca iarasi vei avea surprize in uniforma. Lasati voi numirile in functii in institutiile militarizate, pentru asta sunt esaloanele superioare si comisiile specializate, inclusiv organele abilitate sa verifice provenienta, din toate unghiurile, a celor care candideaza. O zi buna si sa auzim numai de bine.

  Un satmarean
  3 November 2013 at 09:30
  Reply

 11. Scuze, Lorand, dar mai vreau sa iti spun ca nu il apar ce col. Dima. Are el destule bube in cap, dar ma deranjeaza ca articolul a aparut tocmai cand se cauta sef la ISU. De ce nu se scrie despre apucaturile lui Dima mai demult? Sa nu zici ca lumea nu stia, ca nu te cred.

  Un satmarean
  3 November 2013 at 09:54
  Reply

 12. un satmarean, pentru ca fiecare isi primeste meritul exact cand trebuie, de aia, probabil a deranjat pe cineva sau pe mai multi, asa se intampla cu fiecare, oricum ceea ce scrie e adevarat, sa confirmat de mai multi,
  Si ti se pare normal sa ajunga inspector sef? doamne feri.

  Contra
  3 November 2013 at 16:16
  Reply

 13. Nu e vb ca apare cand se cauta sef la ISU, ca a fost desteptu la concurs deja odata si ghici ce? : FIINDCA E SCUTIT MEDICAL DE EFoRT FIZIC, NU AVEA ADEVERINTA MEDICALA NECESARA LA DoSAR, a fost eliminat de la concurs, cat de prost sa fii sa mergi cu dosarul incomplet.

  Col
  5 November 2013 at 01:25
  Reply

 14. Daca ar mai fi existat vre-un dubiu, l-as intreba pe dl. Szasz Lorand cu ce se ocupa, fiindca tinand cont de tonul extrem de agresiv si lipsit de orice obiectivitate folosit de la bun inceput in timpul acestui atac mediatic impotriva d-lui col. Dima ma face sa am serioase indoieli in ceea ce priveste profesionalismul sau de jurnalist. Nu sunt in nici un caz impotriva relatarii in presa a unor subiecte ce trateaza presupusul comportament nepotrivit din partea unor persoane cu functii publice, insa regula elementara a meseriei ce o practica i-ar impune d-lui Szasz oabordare obiectiva a acestui subiect. Dupa cum bine a observat un comentator, parca am citi un "cancan" intr-un tabloid de doi bani. De asemenea o curtoazie elementara ar fi trebuit sa il determine sa afle si versiunea d-lui Dima, inainte de a pblica ceva. Il somez pe dl. Szasz in numele adevarului, al profesionalismului si al bunului simt sa ne dezvaluie ce "dinte" are impotriva d-lui colonel si cine se afla in spatele acestei manevre de denigrare care nu-i face cinste! Si credeti-ma ca aparitia acestor articole inainte de concursul pentru postul de inspector sef la ISU este oricum, numai intamplatoare nu. Nu toti cititorii dvs. sunt lipsiti de inteligenta d-le Szasz!

  un cititor
  5 November 2013 at 14:29
  Reply

 15. Dar corpul de control aflat la pompieri acum,ce-o fi gasit?

  firefghter
  5 November 2013 at 15:20
  Reply

 16. Pe cine am deranjat de nu imi publicati comentariul?

  un cititor
  5 November 2013 at 18:37
  Reply

 17. Alooo,domnu Dan,domnu Ulici???Ne spuneti si noua muritorilor de rand,platitori de taxe si pentru i.s.u,ce au constatat controlorii de de la Bucale?
  Daca nu, va spunem noi discutiile de taina!
  Uliciiiiiiiiii!

  firefighter
  6 November 2013 at 20:28
  Reply

 18. Alooo,domnu Dan,domnu Ulici???Ne spuneti si noua muritorilor de rand,platitori de taxe si pentru i.s.u,ce au constatat controlorii de de la Bucale?

  firefighter
  6 November 2013 at 20:33
  Reply

 19. Si apropo,era sa uit:ati putea aduce cateva argumente despre „cariera impecabila” a d-lui Dima?
  Noi stim multe si despre voi!

  firefighter
  6 November 2013 at 20:35
  Reply

 20. da ce sa faca daca mai lucreaza inseamna ca nu i-au facut nimic, stai linistit :)) pana este palinca si de toate asta e Romania

  Haha
  6 November 2013 at 23:59
  Reply

 21. Fara cuvinte : "Aceiaşi martori oculari ne-au confirmat că colonelul Nicolae Dima a fost însoţit de trei subordonaţi, de care şi-a bătut joc timp de aproape trei ore, de la 5.00 până la 8.00 dimineaţa, arzându-i cu ţigara pe mâini, punându-i să facă genoflexiuni şi adresându-le jigniri. Subordonaţii s-au plâns martorilor consultaţi de redactorii GNV că nu au de ales şi trebuie să rabde ieşirile colonelului Dima, care le este superior pe linie de serviciu.

  ion
  17 February 2016 at 00:58
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *