More

    Conducte de gaz noi în Curtuiuş

    conducta

    Veste bună pentru locuitorii din cartierul Curtuiuş, în special a celor de pe strada Agricultorilor, Crângului şi porţiunea din zona respectivă a străzii Lucian Blaga, porţiuni unde vor fi schimbate conductele de gaz. Acest lucru se va întâmpla exclusiv pe cheltuiala E.On Gaz.
    Primarul Dorel Coica, alături de viceprimarul Radu Roca şi city-managerul Dan Băbuţ a fost prezent ieri la demararea lucrărilor de schimbare a conductelor de gaz de pe aceste străzi. Managerul de proiect din partea E.On Gaz, Varga Kalman, a precizat că vor fi înlocuite conductele de gaz pe o distanţă totală de 12 km şi vor fi făcute şi branşamentele necesare până la poarta locuitorilor din zonă. “Am avut şi sprijinul conducerii centrale de la Târgu Mureş, iar toată lucrarea se face pe cheltuiala companiei noastre”, a mai spus acesta.
    Primarul Dorel Coica a adăugat că în urma acestor lucrări, fiecare cetăţean va avea posibilitatea să se branşeze la reţeaua de gaz. “Se pare că după incidentul de pe strada I.L. Caragiale, lucrurile dintre Primărie şi E.On Gaz s-au clarificat. Din partea noastră, a Primăriei Satu Mare, au toată susţinerea şi sperăm că în cel mult două săptămâni vor fi finalizate lucrările pe strada Agricultorilor. Costul lucrărilor este suportat de E.On Gaz şi ne bucurăm că astfel banii rămân la noi în judeţ”, a mai spus primarul Coica. Edilul şef a mai adăugat că după aceste lucrări se doreşte obţinerea fondurilor necesare pentru asfaltarea drumurilor de pământ din zonă. Totodată, şi directorul asociat a firmei constructoare, SC Vexano SRL, Daniel Rus, a precizat că speră ca lucrurile să meargă bine şi lucrarea să fie finalizată la timp.
    După ce vor fi finalizate lucrările de pe strada Agricultorilor, acestea vor continua cu strada Crângului şi cu porţiunea din zona respectivă a străzii Lucian Blaga. Atât primarul Dorel Coica cât şi city-managerul Dan Băbuţ au adăugat că lucrările de înlocuire a conductelor vechi de gaz vor continua şi în viitor.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE