21 June 2018

Contrabandişti prinşi cu focuri de armă la Cămărzana

Filed under: Locale |

tigari

La nivelul Sectorului Poliţiei de frontieră Negreşti Oaş s-a declanşat vineri o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă, în urma căreia au fost prinşi trei contrabandişti. Pentru prinderea lor, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă. Asupra contrabandiştilor au fost găsite 60.000 de pachete de ţigări .
Astfel, în jurul orei 14.00, lucrătorii PF au observat, un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Cămărzana, transportând în spate, colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Întrucât persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a trei persoane, un cetăţean ucrainean şi doi români, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Ivanovici M., în vârstă de 47 de ani din Ucraina, Ioan Z., în vârstă de 61 de ani şi Iacob Z., în vârstă de 32 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.
În urma inventarierii coletelor de către o echipă operativă, s-a stabilit că cele 120 colete conţin 60.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Sătmăreanul Ioan Z. şi cetăţeanul ucrainean sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar Iacob Z. pentru complicitate la contrabandă. Totodată, cele trei persoane implicate în activitatea infracţională au fost reţinute, conform legii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Pavel Prodaniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *