More

    Contract de arendare pe numele unui decedat!

    rat

    Un sătmărean reclamă faptul că i s-a încheiat un contract fals de arendare pe o suprafaţă de teren din satul Chilia, contractul respectiv fiind apoi înregistrat apoi la Primăria Homoroade. Contractul este întocmit pe numele socrului său, de la care a cumpărat casa şi terenurile în urmă cu zece ani. Sătmăreanul Gheorghe Raţ a cerut explicaţii secretarului Primăriei Homoroade, unde a fost înregistrat contractul falsificat. Întrucât secretarul a refuzat să stea de vorbă cu el, Raţ a depus o plângere penală la Postul comunal de Poliţie Homoroade.

    Contract pe numele socrului, cu CNP-ul cumnatului
    Gheorghe Raţ s-a dus la Primăria Homoroade, unde i s-a prezentat un contract de arendare încheiat pentru un teren arabil în suprafaţă de 1,5 hectare, pe o perioadă de 10 ani, înregistrat în data de 30.01.2013. Contractul, pe care nu apare nicăieri data la care ar fi fost încheiat de cele două părţi, este întocmit pe numele socrului său, decedat de câţiva ani, numai că CNP-ul era al unei persoane născute în 1960. În urma investigaţiilor întreprinse, Gheorghe Raţ a reuşit să afle că CNP-ul respectiv aparţinea cumnatului său. În schimb, nu a reuşit să afle cui îi aparţine semnătura de pe contractul de arendare. Contractul de arendarea este un fals ordinar întrucât Gheorghe Raţ împreună cu soţia sa, Mariana, au cumpărat casa şi toate terenurile socrului, respectiv ale tatălui, încă din 2003.

    Secretarul Primăriei Homoroade aplică omerta
    Pentru a afla cine a comis falsul, Gheorghe Raţ s-a adresat secretarului Primăriei Homoroade, Mihaela Blaga, care a înregistrat contractul de arendare. Secretarul a cerut un răgaz de câteva zile, apoi nu i-a mai răspuns la telefon. Când a reuşit să o contacteze, acelaşi secretar s-a răstit la sătmărean, spunându-i că nu trebuie să se justifice în faţa lui. Gheorghe Raţ susţine că secretarul Primăriei Homoroade nu avea cum să fie indusă în eroare de arendaşul care s-a prezentat cu contractul falsificat întrucât este originară din satul Chilia şi îi cunoaşte pe toţi localnicii.

    Supărat că nu a reuşit să afle cine e de vină, sătmăreanul Raţ a depus o plângere penală la Postul comunal de Poliţie Homoroade. “Dacă eu tot n-am putut afla cine a falsificat contractul, sper să reuşească să afle Poliţia. Poate că secretarul Primăriei va considera de cuviinţă ca măcar poliţiştilor să le explice cum a înregistrat un contract de arendare pe numele unui mort din satul ei”, ne-a declarat Gheorghe Raţ.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE