More

    Cu grecii la baraj!

    ro

    Naționala de fotbal a României va întâlni echipa Greciei, în barajul pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014, potrivit tragerii la sorți efectuate luni, la sediul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), de la Zurich.

    Prima manșă se va desfășura pe 15 noiembrie în deplasare, iar returul va avea loc pe 19 noiembrie, la București. România, care nu a fost cap de serie la tragerea la sorți, a terminat pe locul secund în Grupa D, în timp ce Grecia s-a clasat pe locul al doilea în Grupa G, după Bosnia. Fostul internațional elvețian Alexander Frei a efectuat tragerea la sorți a meciurilor de baraj.

    Celelalte baraje sunt: Portugalia — Suedia, Ucraina — Franța și Islanda — Croația, primele echipe urmând să fie gazde în prima manșă.

    Cupa Mondială din Brazilia se va desfășura în perioada 12 iunie — 13 iulie 2014.

    Piţurcă: “Plecăm cu şansa a doua!”
    Victor Piturca, antrenorul echipei naţionalei de fotbal a Romaniei, a declarat despre barajul cu Grecia ca elenii sunt o echipă de temut. “Grecia este un adversar puternic, o echipă bine organizată, care joacă pentru puncte. Aproape mereu reuşesc să caştige. România pleacă având şansa a doua, aşa cum am spus de la început. Mi-aş fi dorit o altă echipă”, a spus Piţurcă. “Calificarea este deschisă ambelor echipe, chiar dacă i-am bătut ultima oară într-un meci amical”, a mai declarat selecţionerul.

    Bucurie în Grecia: “Norocul a ţinut cu noi”!
    În România toată lumea este fericită că echipa naţională a căzut cu Grecia la baraj. Însă, la fel, în Grecia, presa locală scrie că norocul a fost de partea elenilor şi că echipa lor are un adversar accesibil. “Norocul a ţinut cu noi, vom juca în barajul pentru Brazilia contra României, după ce am scăpat de Franţa, Suedia sau Islanda”, scrie siteul sport.gr.
    Cei de la contra.gr notează că “am dorit sa picam cu România pentru că echipa de acum nu mai este cea de la Cupa Mondială din 1998”.

    Gardoş: Şanse 50-50%
    Fundaşul echipei naţionale, sătmăreanul Florin Gardoş spune că şansele de calificare sânt 50-50 % şi recunoaşte că naţionala Greciei era cea mai bună variantă la tragerea la sorţi. “Cu Grecia am vrut toţi şi acum trebuie să face totul ca să trecem de ei şi să mergem la Mondiale. Va fi o dublă foarte echilibrată, cu goluri puţine, iar faptul că jucăm returul acasă e un mare avantaj pentru noi. Sunt optimist” spune Gardoş care până la baraj are azi un hop important în Liga Campionilor, meciul cu FC Basel.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE