More

    De 80 de ani nu s-a întâmplat asta în ROMÂNIA! VEZI despre ce anume este vorba

    harta

    La sfarsit de octombrie, vremea ne-a rezervat surprize foarte placute. Temperaturile sunt mai ridicate decat ar fi normal, iar cerul senin cu soare stralucitor par a anunta vara nu iarna, asa cum arata calendarul.

    Printre paradoxurile acestei toamne se numara si inversiunea termica ce a facut ca vineri dimineata in varf de munte sa fie mult mai cald decat la ses.

    In Vestul Romaniei, la Deva sau Oradea, temperaturile au atins maxime record in ultimii 80 de ani pentru aceasta perioada.

    Cel mai calduros 24 octombrie din ultimii 80 de ani s-a inregistrat in Ocna Sugatag, unde au fost 24 degrade, Oradea, tot 24 de grade, Tg. Mures, 26 de grade, Tg. Secuiesc, 24 grade, Sibiu, 26 de grade, Deva, 27 de grade, Arad, 26 grade si Oravita, unde au fost inregistrate 27 de grade.

    Temperaturile la nivelul intregii tari sunt cu 10 – 12 grade mai mari fata de normalul acestei perioade.

    Temperaturile inregistrate de merteorologi la ora 11, de exemplu, scot in evidenta paradoxul acestei zile. Erau 14 grade la Varful Omu si doar 8 la Zimnicea.

    La Bucin, in Harghita, zona cunoscuta ca fiind foarte friguroasa, erau 15 grade. La fel si la Paltinis. In Sinaia, la cota 1500, termometrele aratau chiar 17 grade Celsius.

    Cu un asa inceput de zi, nu este exlus ca, vineri dupa-amiaza, temperaturile in varf de munte sa depaseasca 20 de grade Celsius. In prag de weekend, aceste vesti sunt foarte bune pentru cei care au de gand ia calea muntelui.

    Vremea buna este insotita de peisaje superbe cum numai toamna pot fi.

    Cerul senin si caldura neobisnuita a soarelui de toamna i-au luat prin surprindere pe turistii obisnuiti sa gaseasca zapada in octombrie la Babele.

    Ciudat este ca in urma cu trei saptamani a nins zdravan pe creste, iar zapada a atins un metru. Cabanierii sunt si ei surprinsi de capriciile vremii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE