23 June 2018

Dezbatere “Pro şi contra internet” la Biblioteca Judeţeană

Filed under: Locale |

elevi

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, în colaborare cu Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a organizat ieri dezbaterea şi expoziţia de carte cu tema “Internetul între divertisment şi cunoaştere”, pentru a marca Ziua Internaţională a Internetului. La eveniment au participat reprezentantul Prefecturii, Cristian Secară, consilierul preşedintelui CJ, Robert Laszlo, şefa serviciului cu relaţii publice, Paula Horotan, bibliotecarul Daniel Iojiban, alături de elevii şi profesorii instituţiei de învăţământ.
“Marcarea Zilei Internaţionale a Internetului oferă instituţiei noastre prilejul de a-şi face cunoscute serviciile pe care le oferă întregii comunităţi. Programul naţional “Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, pe care Biblioteca Judeţeană Satu Mare l-a implementat în anul 2011, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa gratuit Internetul prin cele 18 calculatoare de la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”, Secţia de împrumut pentru copii şi două filiale de cartier. Această manifestare se înscrie în strategia Bibliotecii Judeţene Satu Mare de atragere a unor segmente de public cât mai diversificate spre serviciile pe care le oferă şi totodată susţine declaraţia de misiune a bibliotecii de a asigura acces nediscriminatoriu la informaţie şi cunoaştere prin toate mujloacele de care dispune”, a declarat directorul interimar, Angela Câmpian.
Astfel, în cursul zilei a avut loc o activitate cu profesorii şi elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”. În cadrul programului a fost prezentat un scurt istoric al Internetului de către bibliotecarul Daniel Iojiban, dar şi o prezentare cu tema “Documentarea pe Internet”, susţinută de prof. documentarist Sanda Raţiu, umată de dezbaterea “Pro şi contra Internet” care a oferit elevilor participanţi posibilitatea de a-şi argumenta opiniile cu privire la utilizarea Internetului ca modalitate de informare şi documentare.
O altă activitate dedicată Zilei Internaţionale a Internetului se va derula în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Bălcescu-Petőfi”, azi, cu începere de la ora 12.00, în Sala multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Bibliotecarii le vor furniza elevilor participanţi informaţii ce vizează navigarea în siguranţă pe Internet fiindu-le prezentată lucrarea “InfoNet pentru copii isteţi”. La finalul activităţii, elevii implicaţi vor fi subiecţii unei anchete sociologice prin completarea unui chestionar ce va dezvălui aspecte legate de timpul pe care copiii îl alocă Internetului şi în ce scop este el accesat.
Pavel Prodaniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *