More

    Fostul director al Transurbis Zalău vrea să recupereze, în instanță, drepturile salariale

    SC Transurbis SA – operatorul de transport public de persoane din municipiul Zalău, societate aflată în subordinea Primăriei, intenționează să angajeze o firmă de avocatură pentru a câştiga procesul cu fostul director, Ion Puiu, ajuns acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

    Fostul director al Transurbis Zalău, liberalul Ion Puiu, a solicitat societăţii plata unor despăgubiri contractuale în sumă de 144.000 lei (24 de salarii reprezentând daune interese conform articolulului 15 din contractul de mandat), pentru faptul că a fost revocat din funcție, plus 32.288 de lei, reprezentând dobânda legală aferentă acestei sume.

    În primă instanţă, fostul director general a beneficiat de o soluţie favorabilă, Tribunalul Sălaj obligând Transurbis, printr-o decizie dată în iunie 2012, să achite sumele respective. Tot atunci, însă, Tribunalul Sălaj a admis şi cererea societăţii de chemare în garanţie a trei dintre membrii Consiliului de Administraţie – Iustin Dorel Cozma, Pusok Andrei şi Tunyogi Ștefan – pentru plata acestor sume către Ion Puiu. Aceştia ar fi fost obligaţi să plătească, fiecare, câte aproximativ 62.000 de lei, pentru că în 2008 ei i-au aprobat directorului general o prelungire a contractului, după care, fiind atenţionaţi că nu sunt întrunite două condiţii esenţiale pentru această prelungire – existenţa unui aviz din partea Adunării Generale a Acţionarilor şi îndeplinirea indicatorilor de performanţă – au decis rezilierea lui.

    Cei trei foşti membri ai Consiliului de Administraţie și SC Transurbis Zalău au declarat apel, Curtea de Apel Cluj admiţând, în noiembrie 2012, toate cele patru acţiuni. Mai exact, instanţa clujeană respinge acţiunea lui Ion Puiu şi, implicit, respinge cererile de chemare în garanţie ale celor trei membri ai Consiliului de Administraţie. Decizia nu a rămas, însă, definitivă, fostul director general înaintând recurs la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primul termen de recurs va fi în 13 noiembrie 2013.

    Conducerea SC Transurbis Zalău, prin directorul Dan Ruzici și juristul Dan Paul Leca, motivează că este nevoie de un avocat mai experimentat deoarece ”acest dosar de instanţă este unul complex, implicând noţiuni de drept comercial, drept civil şi dreptul muncii, consilierul juridic al societăţii fiind angajatul nostru de doar două săptămâni, iar experienţa acestuia anterioară a fost în cadrul administraţiei publice locale şi nu corespunde cu cerinţele impuse pentru reprezentarea cu succes într-un dosar comercial de anvergura celui în cauză”.

    Trebuie menționat faptul că Paul Leca este  noul preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Zalău, iar avocatul de care are nevoie conducerea Transurbis în acest proces complex este Steluţa Cătăniciu, deputat PNL Cluj, care a câştigat pentru SC Transurbis SA Zalău apelul de la Curtea de Apel Cluj.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE