More

    Înfrângere la 10 puncte la MTK Budapesta

    baschet

    Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au susţinut marţi seara ultimul test înaintea debutului oficial din noul sezon. Elevele lui Petru Eleş au cedat, scor 77-87 după un joc în care gazdele s-au desprins abia pe final. „O evoluţie îmbucurătoare, doar finalul ne-a trădat. Era oarecum firesc să cădem în ultimele minute dacă ţinem cont că am mers la Budapesta în ziua jocului şi am ajuns direct la sală de la Satu Mare. Dacă eram mai atenţi puteam scoate un rezultat mai bun. În plus, am luat un coş de trei puncte în ultima secundă” ne-a spus antrenorul Petru Eleş.
    Primele două sferturi au aparţinut gazdelor, 20-18 şi 22-17 pentru ca sfertul trei să fie câştigat de fetele noastre, 19-15. Ultimele 10 minute au fost spectaculoase, cel puţin din punctul de vedere al reuşitelor. MTK Budapesta a câştigat sfertul al patrulea cu 30-23, tabela arătând o diferenţă de 10 puncte la final.
    Tabhytha Wampler a marcat cele mai multe puncte pentru CSM – 21, urmată de Eniko Laza şi  Andreea  Orosz cu 16, Cortny Jones 16, Cristiana Cutaş 8. Au mai jucat Mihaela Adi, Bianca Voica, Anita Nagy şi Monica Ivan.
    CSM Satu Mare va juca în prima etapă a ligii naţionale abia marţi de la ora 17.00 la CSM Oradea. Partida a fost programată iniţial pentru sîmbătă doar că în weekend sala sporturilor din Oradea e ocupată şi astfel meciul de baschet a fost mutat pe marţi, 8 octombrie.
    Legat de solicitarea clubului Nova Vita Tîrgu Mureş de a juca totuşi meciurile din Cupa României, după ce iniţial s-au retras din competiţie, oficialii CSM-ului consideră poziţia mureşenilor ca neserioasă şi consideră că nu poţi să te joci de-a neprezentarea. „Noi respectăm Cupa României şi competiţiile organizate de FRB. Nu poţi azi să te retragi şi peste cîteva zile să te răzgîndeşti. Considerăm că suntem calificaţi în turul doi, avem un program şi un buget pe care trebuie să-l respectăm„ spun oficialii de la CSM. Primul meci acasă al fetelor de la CSM va avea loc pe 12 octombrie cu Olimpia Braşov.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE