More

    Judecarea lui Liviu Dragnea, instru-mentul electoral al lui Băsescu (II)

    Să revenim la situația de anul trecut, după referendum. Sub ordine clare, procurorii și-au îndeplinit munca: au întocmit de urgență un dosar penal, principalul acuzat fiind chiar secretarul general al PSD din vremea aceea, Liviu Dragnea, care a fost trimis spre judecare, extrem de rapid. De ce? Păi se apropie alegerile europarlamentare și prezidențiale, iar procesul, în derularea sa, va fi o presiune mediatică puternică, cu influențe electorale în rândul alegătorilor.
    Pentru că judecarea lui Liviu Dragnea înseamnă judecarea PSD, a întregii infrastructuri politice a PSD. Oare ce pot gândi alegătorii despre corectitudinea alegerilor care vor avea loc în 2014 (europarlamentare și prezidențiale), mai ales că tocmai social-democrații vor organiza aceste alegeri, când tocmai acest partid este judecat pentru așa zisa trucare a unui proces electoral?
    O armă puternică în mâna lui Traian Băsescu pentru a manevra opinia publică în timpul campaniilor electorale de anul viitor. Și pentru că se știe deja că PSD va câștiga atât alegerile pentru europarlamentarele, cât și pentru prezidențiale( după cum arată tendințele în sondajele de opinie), judecarea lui Liviu Dragnea, chiar în timpul desfășurării anului electoral 2014, poate fi un factor de presiune mediatică în mâinile lui Băsescu. Este firesc să spunem că dosarul referendumului este unul pur politic, un instrument la îndemâna lui Traian Băsescu, ce se folosește de el, atunci când vrea, când are interes. În asemenea condiții, ne putem întreba: unde naiba mai este independența justiției, inamovibilitatea judecătorilor, când Băsescu controlează total armata de procurori DNA, care lucrează pentru binele personal al președintelui, nicidecum al nostru, al muritorilor de rând?

    Marius Oproiu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE