25 April 2018

Marian Valer, anarhistul de serviciu al judeţului

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer-marian

Senatorul nimănui Marian Valer s-a simţit sufocat în sânul unui partid democratic cum este Partidul Social Democrat. Nu a suportat ierarhia şi disciplina de partid, care l-au înnebunit pur şi simplu. Într-un final, Marian Valer a început să atace pe toată lumea din partid, ajungând să sigilieze chiar sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. Marian Valer are convingerea fermă că toți conducătorii sunt în ultimă instanță opresivi și, ca atare, trebuie înlăturați. Cu alte cuvinte, exact definiţia anarhismului. Toate vorbele şi toate faptele indică clar orientările extremiste ale numitului Marian Valer. A atacat la adăpostul declaraţiilor politice, pentru a nu răspunde în faţa legii, reprezentanţii Instituţiei Preşedenţiei, Instituţiei Guvernului, Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei Române sau Justiţiei. Marian Valer a trecut şi la fapte, incitând populaţia la atacarea ordinii de drept a statului, cum a fost cazul unui scandal de la Ianculeşti sau unul de la Călineşti-Oaş, când a îndemnat oamenii să iasă în stradă şi să protesteze dincolo de limita legii.
Însă imitatorul penibil al lui Che Guevara nu a conştientizat pericolele inerente traiului într-o societate în care domneşte legea celui mai puternic şi arbitrarul bunului plac, cu orice preţ. Pentru toate aceste fapte irefutabile, Marian Valer poate primi eticheta de anarhist de serviciu al judeţului. Pe cale de consecinţă, având în vedere calitatea sa de senator (ce-i drept al nimănui), autorităţile statului ar trebui să ia act de pericolul pe care îl constituie acest individ, cel puţin după modelul din Grecia, când autorităţile elene au arestat nu mai puţin de 18 membrii ai unui partid de extremă dreaptă, dintre care patru deputaţi. La alţii se poate, la noi ce se aşteaptă?! Inevitabilul?!

Marian Valer, anarhist de profesie
Marian Valer şi ale lui acţiuni nu pot fi catalogate a fi decât de factură anarhistă. Anarhie, conform originalului din greacă, este un concept care se referă la existența unei societăți anarhice, societatea oamenilor liberi. În sensul cel mai general, “anarhismul este convingerea fermă că toți conducătorii sunt în ultimă instanță opresivi și, ca atare, trebuie eliminați/înlăturați”. Exact ce face Marian Valer prin atacurile sale repetate, inconştiente şi calomnioase la adresa Instituţiei Preşedenţiei, Instituţiei Guvernului, Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei Române sau Justiţiei. Senatorul nimănui susţiune în declaraţiile sale sforăitoare şi interminabile că toţi conducătorii sunt opresivi și, ca atare, trebuie înlăturați, singura şansă a României fiind doar el, marele anarhist de profesie după vorbă şi după port. Pentru anarhiştii ca şi Marian Valer, organizările statale nu sunt altceva decât nişte rele de care societatea nu are deloc nevoie.
Cu siguranţă, toţi anarhiştii s-au gândit şi au jinduit după presupusele avantaje şi libertăţi dintr-o lume aflată în anarhie. Niciunul însă nu a conştientizat pericolele inerente traiului într-o societate în care domneşte legea celui mai puternic şi arbitrarul bunului plac, cu price preţ.

Un model din Grecia
Autorităţile române ar putea lua exemplul autorităţilor elene, care au arestat nu mai puţin de patru deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii, miercuri, pentru “constituire şi apartenenţă la o organizaţie infracţională”, iar unul dintre ei a fost plasat în detenţie provizorie, a anunţat agenţia de presă greacă ANA. După depoziţiile maraton, care au durat peste 14 ore, în faţa unui judecător de instrucţie la Atena, trei deputaţi, dintre care purtătorul de cuvânt al partidului, Ilias Kassidiaris, au fost puşi în libertate condiţionată în aşteptarea procesului, în timp ce al patrulea, Yannis Lagos, a fost plasat în detenţie provizorie. Cei trei deputaţi puşi în libertate condiţionată au interdicţia de a părăsi ţara. Justiţia l-a condamnat pe Ilias Kassidiaris, suspectat că este responsabil de antrenarea paramilitară a militanţilor partidului, la o amendă de 50.000 de euro. În total şase dintre cei 18 deputaţi ai partidului au fost arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute într-o operaţiune vastă a poliţiei antiteroriste, între care liderul Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, şi adjunctul său Christos Pappas, plasat în arest preventiv şi care urmează să depună mărturie miercuri după-amiază şi joi. Cel puţin alţi 15 membri ai partidului au fost arestaţi în ultimele zile, între care patru poliţişti. Zori Aurii, care profită de criza economică gravă din Grecia, a intrat pentru prima dată în Parlament în cadrul ultimelor alegeri în iunie 2012, obţinând 18 dintre cele 300 de mandate.

Un anarhist prin fapte, nu doar prin vorbe
Reamintim faptul că prin activitatea sa parlamentară, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol pentru siguranţa naţională. Atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Dacă doar o parte infimă din acuzaţiile de corupţie lansate de numitul Marian Valer, în calitate de senator al României şi nu de simplu cetăţean, ar fi adevărate, ţara noastră ar fi fost exclusă imediat din Uniunea Europeană. Spre norocul tuturor românilor, acuzaţiile incendiare lansate de ditamai senatorul României nu s-au confirmat niciodată. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi pe cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Băsescu şi premierul Victor Ponta. Autorităţile competente n-au reacţionat nici atunci când senatorul Marian a anunţat cu mare tam-tam că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. Noroc că excluderea sa din PSD şi marginalizarea sa pe plan politic l-a obligat să abandoneze acest proiect.

Siguranţa naţională, duşmanul nr. 1
Potrivit Legii nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României, “prin siguranţa naţională a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politică necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român, ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie”.
Atacurile continue ale senatorului independent Marian Valer, caracterizate de lansarea constantă de acuzaţii de corupţie la adresa instituţiilor fundamentale ale statului, au fost de natură a induce o stare de neîncredere a populaţiei în aceste instituţii, afectând starea de stabilitate socială. Oricare român care ar fi luat de bune acuzaţiile “incendiare” ale lui Marian Valer ar fi avut impresia că trăieşte în Afganistan, Coreea de Nord sau Somalia, considerate cele mai corupte ţări din lume.

Alex Ohaha

One Response to Marian Valer, anarhistul de serviciu al judeţului

  1. Stimata ..redactie,

    Oare mai puteti sa umpleti paharul ? nu va este rusine d.lor la patrat govor ? de cand este sub patronajul vostru aceast gunoi de ziar a ajuns de rasul lumii ! Ar fi cazul sa renuntati…halal…

    ioan sabau
    5 octombrie 2013 at 09:11
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *