More

    Marian Valer, ruşinea Armatei Române

    valer_marian

    Senatorul nimănui Marian Valer se laudă tuturor celor dispuşi să îl asculte cât de special era pe vremea în care efectua stagiul militar obligatoriu. Poveştile cu lunetişti, coborârea în rapel şi alte bla-bla-uri sforăitoare stârneau hohote de râs, fiind un subiect predilect de mişto printre apropiaţii lui. Când se îmbată acesta obişnuieşte să dea ordine prin jurul său, în timp ce vorbeşte cu patos despre foştii criminali de război. Când este treaz, anarhistul Marian Valer atacă cu patos Armata Română, în special conducerea Ministerului Apărării Naţionale. Mai mult, acesta atacă ordinea de drept şi valorile morale, motiv pentru care Ministerul Apărării Naţionale, prin structurile abilitate, ar avea datoria morală de a-l scoate din evidenţa militară pe acest specimen care face de ruşine haina şi însemnele militare, onorate prin sacrificiul a milioane de bravi soldaţi români. Un alt motiv ar putea fi faptul că Marian Valer este inapt medical pentru serviciul militar, suferind, după cum a recunoscut chiar anarhistul Marian, de nişte microleziuni ischemice pe creier, care se pare că îl afectează din punct de vedere psihic. Practic, acesta este un veritabil pericol public în cazul în care ar primi pe mână armament. Pentru toate aceste realităţi implacabile, Marian Valer trebuie eliminat din rândurile ofiţerilor în rezervă.

    Căpitanul nimănui
    Senatorul nimănui Marian Valer se laudă că ar fi (ne)fericitul deţinător al gradului de căpitan în rezervă în cadrul Armatei Române. “În perioada septembrie 1979 – iunie 1980 am făcut stagiul militar cu termen redus (9 luni), iar după absolvirea facultăţii am fost avansat sublocotenent în rezervă, actualmente deţinând gradul de căpitan în rezervă. Anul trecut, aflând că ministrul marionetă Gabriel Oprea mi-a acordat, fără a fi înștiințat sau consultat în prealabil, gradul de locotenent-colonel, am solicitat ex-ministrului liberal Corneliu Dobriţoiu să mă repună în gradul înscris în livretul militar”, susţinea plin de emfază Marian Valer, care face mereu paradă cu gradul pe care îl deţine, ce-i drept în rezervă. Marian Valer se mai laudă cu abilităţile pe care le-ar fi dobândit în cadrul satisfacerii stagiului militar, dar ce-i drept acesta de abia poate urca nişte simple trepte, ca să nu mai vorbim despre coborârea în rapel şi alte procedee de acest gen.

    Inapt medical, trebuie scos din evidenţele militare
    Anarhistul Marian Valer este inapt din punct de vedere medical, motiv pentru care trebuie scos din evidenţa militară, conform Legii 128/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare. Astfel, la articolul 6, litera a, “cei clasaţi inapţi pentru serviciul militar, cu scoatere din evidenţă, conform baremului medical. Baremul medical pentru determinarea aptitudinii cetăţenilor de a îndeplini serviciul militar se stabileşte prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.”
    Numitul Marian Valer a recunoscut că suferă de anumite microleziuni ischemice, care pot provoca afecţiuni psihice. “În cursul lunii septembrie, în urma efectuării unui RMN, mi-au fost depistate două microleziuni ischemice în zona cerebrală (preavize ale unui atac vascular cerebral), iar în urma unui CT mi-au fost descoperite chisturi la rinichi, o hernie hiatală şi  suspiciune de adenom la glanda suprarenală stânga. Totodată, în perioada iulie – septembrie am fost afectat de o insomnie severă, neputând dormi mai mult de 3 – 4 ore pe noapte, inclusiv cu somnifere. În perioada august – octombrie 2011 mi-a scăzut foarte mult capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare, devenind afazic, aproape o legumă, în jur de 100 de zile. În urma unor tratamente intensive, care au durat aproape trei luni, începând din luna decembrie am reuşit să-mi revin la 80 – 90% din capacităţile iniţiale”, susţinea senatorul nimănui.
    Conform unor specialişti în domeniu, leziunile cerebrale pot să provoace modificări psihice evidente. Care, cel mai probabil, pot să explice derapajele majore ale acestui personaj. “Vătămarea iniţială poate fi atât de mică încât să nu producă niciun simptom iniţial, dar poate să progreseze în timp şi să provoace modificări fizice şi psihice evidente (!)”, susţin specialiştii din domeniu.

    Îndatoriri călcate în picioare
    Anarhistul Marian Valer a călcat în picioare Legea nr.80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare. Conform acestei legi, cadrele militare trebuie să fie loiale şi devotate statului român şi forţelor sale armate, să lupte pentru apărarea României, la nevoie până la sacrificiul vieţii, să respecte şi să apere valorile democraţiei constituţionale; să preţuiască onoarea şi gloria de luptă ale forţelor armate ale României, ale armei şi unităţii din care fac parte, precum şi demnitatea gradului şi a uniformei militare. Doar că anarhistul Marian Valer a călcat în picioare valorile democraţiei constituţionale din toate puterile sale. Din acest motiv se impune degradarea militară şi scoaterea din evidenţa militară prin ordin al comandanţilor stabiliţi de şeful Statului Major General, cei care au avut grade de ofiţeri.

    Lunetistul fără lunetă
    Pentru a exemplifica derizoriul în care a dus gradul pe care îl deţine fără drept, ajunge să amintim despre poveştile sale cu lunetişti şi cum excela el la acest capitol. “În urmă cu o lună mi s-a semnalat, din cadrul unui serviciu din Satu Mare, că a venit iar o echipă de patru oameni și a stat o săptămână în care a manifestat un vădit interes față de persoana mea. Sunt convins că sunt monitorizat de serviciile secrete în continuare, dar sunt foarte hotărât, de data asta. Consider să intru sub incidența legitimei apărări dacă ripostez sub toate formele. Dacă o să-i mai prind, nu exclud nici reacția fizică.” Ce fel de reacție fizică? Desigur una extrem de hotărâtă.”N-am arme, am fost lunetist în armată. Dar nu cu arme. Vreau să dau și un exemplu, regret că data trecută când i-am prins pe cei doi nu i-am expus în piața publică.” Păi, măi nea lunetistule fără lunetă: ia-ţi medicamentele alea odată!

    Alex Ohaha

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE