25 June 2018

Marian Valer şi prietenii săi imaginari

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer

Senatorul nimănui Marian Valer are în jurul său o duzină de prieteni imaginari, care şi-au făcut apariţia în ultimii ani în capul său, cel mai probabil ca urmare a ischemiilor pe creier de care suferă. În ultimii ani Marian Valer se lăuda cu mii de susţinători din “Ţara Oaşului, Ţara Codrului, din zona Someşului şi din satele de moţi şi de maramureşeni”, oameni pe care nu i-a văzut nimeni, niciodată. Nu era acţiune a anarhistului Marian Valer îndreptată împotriva instituţiilor statului de drept în care nu îşi anunţa intenţia de a protesta prin forţă la adresa instituţiilor statului de drept prin intermediul unei mase de manevră formată din susţinătorii săi inexistenţi. Totuşi, trebuie să îl înţelegem pe senatorul nimănui, în condiţiile în care a recunoscut că suferă de anumite microleziuni ischemice, care pot provoca afecţiuni psihice. În rarele momente de luciditate, observând că nu e susţinut de nimeni, Marian Valer a încercat să adere la tot felul de organizaţii dubioase din alte judeţe, căci Marian Valer este un nimeni fără naivii pe care să îi trimită la înaintare şi pe care să îi manevreze.

Senator cu scutire medicală
Numitul şi renumitul Marian Valer are câţiva prieteni imaginari de nădejde, dar cam atât. Deşi a invocat în dese rânduri că ar avea susţinători din “Ţara Oaşului, Ţara Codrului, din zona Someşului şi din satele de moţi şi de maramureşeni”, aceştia pur şi simplu nu există. Totuşi, trebuie să îl înţelegem pe senatorul nimănui, în condiţiile în care a recunoscut că suferă de anumite microleziuni ischemice, care pot provoca afecţiuni psihice. Fapt confirmat chiar de anarhistul Marian Valer. “În a doua jumătate a lunii august, efectuând un set mai complet de analize, a rezultat că TSH-ul şi cortizolul sunt exagerat de mari, chiar de 3-4 ori faţă de valorile normale. În cursul lunii septembrie 2011, în urma unui consult de specialitate, am fost diagnosticat cu hipotiroidism. Tot în cursul lunii septembrie, în urma efectuării unui RMN, mi-au fost depistate două microleziuni ischemice în zona cerebrală (preavize ale unui atac vascular cerebral), iar în urma unui CT mi-au fost descoperite chisturi la rinichi, o hernie hiatală şi suspiciune de adenom la glanda suprarenală stânga. Totodată, în perioada iulie – septembrie am fost afectat de o insomnie severă, neputând dormi mai mult de 3 – 4 ore pe noapte, inclusiv cu somnifere. În perioada august – octombrie 2011 mi-a scăzut foarte mult capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare, devenind afazic, aproape o legumă, în jur de 100 de zile. În urma unor tratamente intensive, care au durat aproape trei luni, începând din luna decembrie am reuşit să-mi revin la 80 – 90% din capacităţile iniţiale”, susţinea senatorul nimănui.

Specialiştii confirmă
Conform unor specialişti în domeniu, leziunile cerebrale pot să provoace modificări psihice evidente. Care, cel mai probabil, pot să explice derapajele majore ale acestui personaj. “O leziune cerebrală descrie deteriorarea unei părţi a creierului. Aceasta poate fi cauzată de un traumatism sau de o afecţiune care poate provoca inflamaţia, disfuncţia sau distrugerea unor celule ale creierului sau ţesutului cerebral. O leziune poate fi localizată într-o singură parte a creierului sau poate fi larg răspândită. Vătămarea iniţială poate fi atât de mică încât să nu producă nici un simptom iniţial, dar poate să progreseze în timp şi să provoace modificări fizice şi psihice evidente (!)”, susţin specialiştii din domeniu.

Ultimul mare fâs
Numitul Marian Valer a ameninţat pentru ultima dată cu prietenii săi imaginari instituţiile statului de drept în luna iunie a acestui an. Doar că în realitate la protest a participat doar el, alături de doi acoliţi, iar în rest a fost linişte şi pace. Cea mai bună dovadă că Marian Valer bate câmpii de o bună perioadă de timp. “Organizaţii civice şi sindicale din judeţul Satu Mare, precum şi simpatizanţi ai senatorului Valer Marian din Ţara Oaşului, din Ţara Codrului, din zona Someşului şi din satele de moţi şi de maramureşeni de la frontiera cu Ungaria vor să organizeze joi după amiază un miting de protest în faţa Consiliului Judeţean Satu Mare. La acest miting se va protesta inclusiv cu fluiere, trompete şi claxoane şi va fi adusă o formaţie de ţâpuritori din Oaş. Se anunţă un spectacol pe cinste”, anunţa cu surle şi trâmbiţe anarhistul, după vorbă şi după port, Marian Valer. Spectacolul a fost unul de un penibil grotesc, lăsându-se cu o “cinzeacă” la o masă a unei terase din centrul municipiului Satu Mare. Mulţimea aproape vidă a fost formată din numiţii Marian Valer, Bledea Mihai şi Călin Arsenie. În rest, linişte şi pace!

Pierdut susţinători, caut scandal în altă parte
În rarele sale momente de luciditate, Marian Valer realizează că bate câmpii şi îşi caută susţinători la fel de paranoici şi de anarhişti în alte judeţe ale ţării. Dar care se răzgândesc şi îl abandonează când îi este lumea mai dragă. “Sâmbătă (27.04.2013), senatorul Marian a fost invitat la Braşov la festivitatea de constituire a Gărzii Naţionale “Sfântul Gheorghe”, la iniţiativa unui grup de tineri (studenţi, elevi, muncitori, agricultori), preoţi, ofiţeri în rezervă (de la locotenenţi la generali), avocaţi, profesori (inclusiv universitari), medici, ingineri, oameni de cultură şi oameni de afaceri, majoritatea provenind din Transilvania. La festivitate au fost invitaţi şi mari artişti ai Neamului Românesc, precum Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş, Tudor Gheorghe, Sava Negreanu-Brudaşcu (care nu au participat, n.red.), precum şi reprezentanţi ai românilor din Basarabia, Bucovina de Nord şi Transcarpatia (Ucraina)”, susţinea anarhistul Marian Valer. Doar că spre disperarea sa totul a fost un mare fiasco, lăsându-se cu mari dezertări în rândul extremiştilor de serviciu, fapt recunoscut chiar de către Marian Valer. Jalnic, penibil şi dezgustător!

Alex Oahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *