More

    PANICĂ în Cartierul funcţionarilor. VEZI câte case trebuiau DEMOLATE

    panica2

    În vederea întocmirii Planului Urbanistic General, Primăria municipiului Satu Mare lucrează la un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona denumită “Cartierul funcţionarilor”. Conform fostului PUZ adoptat în anul 1975, un număr de 37 de case trebuiau rase de pe faţa pământului pentru a se asigura în zonă terenul necesar realizării unui drum cu patru benzi de circulaţie. Informaţia a fost interpretată în mod total eronat, creând panică în rândul proprietarilor de case din zonă, care au protestat vehement împotriva falsei intenţii a administraţiei locale de a le expropria casele şi a le demola.

     

    În realitatea este vorba despre o cu totul altă intenţie, total opusă demolării. Şi anume, Primăria municipiului Satu Mare doreşte să ridice interdicţia de a se putea construi în zonă prin modificarea fostului Plan Urbanistic Zonal elaborat în anul 1975. Mai exact, din cele 37 de proprietăţi care nu puteau fi extinse, doar 11 proprietari vor rămâne cu interdicţia de a mai construi. În rest, ceilalţi 26 de proprietari din Cartierul funcţionarilor îşi vor putea obţine autorizaţiile de construcţie şi, implicit, vor putea construi după ridicarea acestei interdicţii.

    panica1Autorităţile locale susţin că nu s-a pus niciodată problema demolării unor locuinţe. Cel puţin nu de către actualele autorităţi democratice. Căci fostul regim comunist intenţiona să facă tocmai acest lucru. Şi anume: demolarea a 37 de case. “Nu s-a pus în niciun moment problema demolării unor case (cel puţin nu după 1989, n.red.). Este vorba doar despre ridicarea interdicţiei de a se putea construi în zonă, interdicţie prevăzută în fostul Plan Urbanistic Zonal întocmit în 1975. Din cele 37 de proprietăţi, doar în 11 cazuri se va menţine această interdicţie, pentru că în viitor se va realiza în zonă lărgirea drumului şi se vor face exproprieri

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE