20 April 2018

Pedeliștii sălăjeni chemați la urne pe 2 noiembrie

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Membrii PDL Sălaj sunt aşteptaţi la urne în 2 noiembrie pentru a-l desemna pe cel care va candida din partea partidului la preşedinţia României. Până în 15 octombrie şi-au depus candidaturile trei persoane: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu, aceștia prezentându-și proiectele în fața membrilor și susținătorilor PDL din județele din Nord Vest.

La nivelul judeţului Sălaj vor fi amenajate 10 secţii de votare (în orașele Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei și în localitățile Ileanda, Sărmăşag, Nuşfalău, Treznea, Bănişor şi Hida), fiecăreia urmând să-i fie arondat un număr de comune. Odată cu alegerile din județul Sălaj vor fi organizate scrutinuri şi în celelalte judeţe din Regiunea de Nord-Vest. În 15 decembrie, după finalizarea alegerilor în toate cele opt regiuni din România, PDL va comunica numele candidatului pentru preşedinţie.

Pe lângă acest scrutin, la nivelul județului Sălaj vor avea loc alegerile pentru Biroul Permanent Local şi cele pentru Biroul Permanent Judeţean, care sunt programate în 10 noiembrie, respectiv pe 6 decembrie. Nu în ultimul rând, pedeliştii se pregătesc şi pentru alegerile europarlamentare. Astfel, până în data de 1 noiembrie, preşedinţii organizaţiilor judeţene, vicepreşedintele şi secretarul regional vor întocmi o listă cu cinci candidaţi, care să fie luaţi în calcul pentru lista naţională.

Deputatul PDL Sălaj și președintele organizației județene a PDL Sălaj, Lucian Bode a declarat că se iau în calcul două variante. Una ar fi de promovare a unui tânăr sălăjean, ținut secret deocamdată, iar cea de-a doua vizează stabilirea unui candidat comun al PDL Sălaj şi PDL Cluj, purtându-se discuții cu fostul premier, Emil Boc, președintele PDL Cluj. Această varianta are însă și condiția ca, după alegerile pentru Parlamentul European, cel devenit europarlamentar să aibă și la Zalău un cabinet, unde să angajeze unul sau doi tineri din organizaţia Sălaj.

Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *