More

    Peste 70 de copii abandonaţi în spital anul trecut

    Tot mai mulți copii sunt părăsiți de mame în spitale sau locuri publice. Această temă îi preocupă tot mai mult pe șefii instituțiilor abilitate, astfel că ieri a avut loc la sediul Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare o masă rotundă cu tema “Protecția și promovarea drepturilor copilului”, fiind prima dezbatere în acest domeniu cu toți factorii implicați în astfel de cazuri.
    La întâlnire au luat parte reprezentanți ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniul protecției copilului, respectiv furnizori de servicii sociale.Tema discuției a vizat modificările legislative în domeniul protecției copilului, ca urmare a intrării în vigoare de la sfârșitul lunii septembrie a noii legi. Discuțiile au fost axate asupra situațiilor în care copilul este părăsit de mamă în maternitate. În această situaţie, unitatea spitalicească în cauză are obligația să sesizeze Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială.
    Potrivit celor prezentate cu această ocazie, peste 70 de copii au fost abandonați anul trecut în unitățile spitalicești din județul Satu Mare. Au existat cazuri în care mame din alte orașe au venit să nască la spitalul din Satu Mare, și-au lăsat copilul aici și astfel au îngreunat ancheta polițiștilor. Pentru a preveni fenomenul, șefii instituțiilor din domeniu vor avea periodic astfel de întâlniri.
    Silvia Cseh

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE