23 June 2018

Pierdurăm la CraiOlguţa!

Filed under: Sport |

cv-oli

Olimpia a suferit sâmbătă prima înfrângere în actuala ediţie de campionat. Elevii lui Tibi Csik au cedat la limită la Craiova în faţa celor de la CSU, scor 0-1. Golul craiovenilor a fost marcat de Ferfelea (’75), cu un şut la colţul din dreapta, de la aproximativ 8 metri. Partida a fost una echilibrată cu puţine ocazii la cele două porţi. În prima repriză Olimpia putea deschide scorul în minutul 24. Gavrilescu a trimis puternic spre poarta lui Brac, portarul gazdelor a respins în faţă de unde nici Feier şi nici Kinczel n-au reuşit să înscrie. Zsiga a mai avut o şansă bună în minutul 47 doar că portarul oltenilor a fost din nou la post. Galben-albaştrii se retrag prea repede şi încearcă să ţină de rezultatul de egalitate.
A venit însă momentul de inspiraţie a nou-venitului Ferfelea. Mijlocaşul adus de la Sportul a preluat în careu a driblat tot , inclusiv pe…Curelea şi a tras fără speranţe pentru Şuta la colţul lung, 1-0 în minutul 75.
Toată lumea aştepta minunea de final “ marca Olimpia” doar că din păcate aceasta nu s-a mai produs. Fără Lemac şi Bujor -accidentaţi şi cu Feier deja înlocuit, atacul galben-albaşztrilor n-a mai funcţionat iar Craiova a ştiut să se blocheze excelent pe final şi să apere avantajul luat în minutul 75.
E prima înfrângere pentru Olimpia şi în acelaşi timp primul succes pentru CraiOlguţa . O victorie norocoasă după cum avea să recunoască după meci antrenorul  Ovidiu Stângă de la CSU. De partea cealaltă, Tibi Csik era uşor dezamăgit de rezultat…poate că un egal era mai echitabil, doar că fotbalul te pedepseşte de multe ori. Cine ştie…dacă Oli înscria la dubla şansă din minutul 24 alta era soarta partidei.
Etapa viitoare, sâmbătă de la ora 11 , la Satu Mare, Olimpia va întâlni o altă nou promovată, pe Minerul Motru.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Ferfelea (’82, Precup), Ad. Ionescu, Cr. Hănescu – Dragu, Curelea (’87, A. Voinea), Opriţa (’73, Sin). Antrenor: Ovidiu Stângă.
Olimpia: Şuta – Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhaş – Gavrilescu (’82, Molnar), Schwarzkopf, Villand, Zsiga – Feier (’65, Dragoş), Kinczel (’80, Roatiş). Antrenor: Tibi Csik.
Cartonaşe galbene: I. Stancu, Ljubinkovic / Iuhas, Muntean.
Au arbitrat: Andrei Chivulete – Vasile Marinescu, Iulian Radu; Bogdan Dumitrache.
Observatori: Grigore Tomoioagă, Marian Bucurescu.

Florin Mureşan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *