”Pită, șuncă, lapte, ou… de la noi, de la Zalău!”

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Târg de produse locale, ”Sălaj – Soul Food”

paine

Sâmbătă, 26 octombrie, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în intervalul orar 10.00-16.00, va avea loc târgul de produse locale intitulat ”Sălaj – Soul Food”, adică ”bucate pentru suflet”. Tinerii inițiatori ai acestui eveniment sunt liceeni, voluntari cu experiență în proiecte de protejare a mediului și de promovare a unui stil de viață sănătos, coordonați de organizația nonguvernamentală ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.

Toți promotorii au fost implicați în proiectele Ecoprovocarea (edițiile 1, 2 sau 3, 2010 – 2013) și “Dezbaterea tinerilor pentru o viață sănătoasă” (loc. Cheia, jud. Prahova, 26 august – 1 septembrie 2013). O parte au participat și în cadrul seminarului ”Dezbaterea tinerilor pentru mediu” (loc. Cheia, jud. Prahova, 2012). Toate proiectele menționate fac parte din activitățile organizației ViitorPlus, ce implementează proiecte de dezvoltare durabilă, încadrându-se în următoarele domenii de activitate: managementul capitalului natural, producție şi consum durabil, educaţie pentru dezvoltare durabilă, buna guvernare. În proiectele desfășurate în județul Sălaj, organizația a promovat educația pentru mediu și pentru sănătate, conștientizarea importanței protejării naturii, necesitatea cunoașterii a ceea ce înseamnă consum responsabil.

Cei care fac posibilă desfășurarea acestui târg au apelat la producători locali din toate zonele județului Sălaj, fiecare dintre aceștia având propria marfă bio sau tradiționala, de la miere, carne, lapte, până la siropuri, legume și fructe. Totodată, organizatorii au pregatit, printre multe alte surprize, și un spectacol de muzică populară și usoara, care va începe la ora 12.00.

Partenerii evenimentului sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și SC Valea Barcăului SRL – întreprindere socială. Sponsorii târgului de produse locale sunt TenarisSilcotub, SC Pagicom SRL, Sandana, Activ Plazza Mall și InfoPlus Zalău.

Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *