More

    Prima victimă a restructurărilor din Poştă

    postas

    Un factor poştal din Hurezu Mare şi-a pus luni dimineaţă capăt zilelor prin spânzurare într-o anexă a gospodăriei sale. Apropiaţii acestuia sunt de părere că este posibil să fi recurs la acest gest datorită fricii de a nu-şi pierde locul de muncă. Pe de altă parte, reprezentanţii Poştei sătmărene nu-şi pot explica gestul afirmând că în afară de faptul că i s-a redus norma de lucru şi salariul cu 25% nu a mai avut alte probleme ca angajat al companiei. Tragicul eveniment s-a petrecut luni dimineaţa, când poştaşul, în vârstă de 50 de ani, aştepta o cunoştinţă cu care să se ducă la muncă la Supur unde avea punct de lucru. Potrivit celor afirmate de soţia acestuia, în dimineaţa respectivă bărbatul nu a avut un comportament care să trădeze gestul său şi l-a găsit spânzurat într-o anexă a casei numai după ce cunoştinţa cu care trebuia să se ducă la muncă a întrebat de el. Apropiaţii celui decedat sunt de părere că teama de a-şi pierde locul de muncă ar fi posibil să-l fi determinat pe bărbat să ignore faptul că are doi copii şi să-şi pună capăt zilelor.
    În schimb, reprezentanţii Poştei sătmărene sunt de părere că nu problemele de la serviciu ar fi putut să-l determine să recurgă la acest gest. Preşedintele filialei Satu Mare a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Trandafir Tripon, a precizat că l-a cunoscut pe poştaşul sinucigaş şi că acesta nu ar fi avut niciodată probleme la locul de muncă. “Din câte ştiu eu, nu a lăsat niciun bileţel prin care să-şi explice gestul său. A fost un salariat care şi-a făcut bine treaba, nu a avut niciodată probleme, nu ştiu să fi fost sancţionat vreodată. Acelaşi lucru l-au spus şi şefii lui direcţi. Nu a fost pus pe lista disponibilizărilor ci doar i s-a redus norma de lucru de la opt la şase ore, ceea ce a însemnat automat şi o diminuare a salariului cu 25%. Însă acest lucru nu ar fi trebuit să-l determine să-şi pună capăt zilelor pentru că sunt poştaşi a căror normă a fost redusă cu 50%”, a declarat Tripon Trandafir.
    De asemenea, liderul de sindicat a mai adăugat faptul că cel puţin deocamdată nu are cunoştinţă ca poştaşul care şi-a pus capăt zilelor să aibă datorii însemnate la bănci sau la alte persoane. “Cert este că până în prezent nu a avut niciodată lipsă în gestiune. Urmează să fie demarată o anchetă în urma căreia, foarte probabil, să fie găsit şi motivul gestului său necugetat”, a mai adăugat Trandafir Tripon.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE