25 April 2018

Primăria cumpără clădirea fostului cinematograf Popular

Filed under: Locale |

consiliul-local

Peste o jumătate de milion de euro va achita Primăria municipiului Satu Mare pentru a intra în posesia clădirii fostului Cinema Popular. Imobilul, care se află într-o stare avansată de degradare, va beneficia de o renovare completă pentru a putea furniza servicii mediului de afaceri sătmărean. Conducerea Primăriei Satu Mare a decis că este mai bine să se cumpere clădirea şi nu să se facă investiţii într-un imobil ce aparţine unei societăţi comerciale.

Prima tranşă, în valoare de 120.000 euro
Consilierii locali au decis în unanimitate achiziționarea clădirii fostului cinema Popular. Consilierul Maskulic Csaba, care a făcut parte din comisia care a purtat negocierile, a declarat că, înainte de începrea discuțiilor cu compania ce deține în prezent clădirea, a fost contactată o firmă de evaluare autorizată pentru a expertiza clădirea, s-a impus o sumă limită. Este vorba de achitarea a 547.700 de euro, sumă care va fi plătită până în 2017. De anul viitor tranșele se vor plăti în cursul celui de-al doilea trimestru al anului. În acest an se va plăti prima rată, cea de 120 de mii de euro. Viceprimarul Radu Roca a declarat că se impunea achiziționarea clădirii pentru ca proiectul de renovare să nu vizeze o clădire ce aparține de fapt unei societăți comerciale. “Trebuia să o cumpărăm ca să nu investim de fapt într-o clădire ce nu ne aparţine”, a declarat Roca.

Un loc vacant în Consiliu
Unul dintre consilierii locali a ridicat problema fluidizării traficului pe Podul Decebal. Ideea unei benzi volante a fost reiterată ca o soluție pentru aglomerarea de la orele de vârf. Consilierul Valeriu Bancea a cerut executivului contactarea Comisiei de Circulaţie pentru a lua în calcul ideea instituirii unei benzi volante pe Podul Decebal. Consilierul este de părere că această soluție ar putea duce la decongestionarea traficului la orele de vârf: “am văzut asta în Germania, acolo a funcționat, poate să funcționeze şi la noi” a declarat consilierul. Viceprimarul Marcela Papici a consemnat propunerea făcută.
Consiliul Local va funcționa cu 22 de membri până la nominalizarea unui nou reprezentant din partea PDL. În cadrul ședinței de ieri s-a luat act de demisia consilierului Nicolae Șuta de la PDL. Pentru a completa lista consilierilor locali se asteaptă propunerea formațiunii politice democrat-liberale. Următorul pe lista de supleanți ar fi Florin Ciote, dar partidul din care face parte nu are încă o poziție oficială în acest sens. Ciote a cerut președintelui de ședintă, Gheorghe Pop, sa țina cont de pozitia sa pe listă, dar consilierul PDL Cosmin Ratiu a reamintit mai tânărului său coleg că numirea pornește de la propunerea care va fi făcută de partid.

Silvia Spanciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *