More

    Proiectul multi-touch al CN “Mihai Eminescu”, premiat în Croaţia

    eminescu

    Proiectul ”Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” (Multi-touch), la care au participat şi elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” a primit medalia de aur la concursul organizat marţi la Dubrovnik, în Croaţia. Din cadrul proiectului câştigător ”Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” (Multi-touch) a făcut parte şi lucrarea cu tema “Omul – de la Pământ la Cer”, coordonată de prof. drd. Georgeta Cozma de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare şi care a câştigat locul I pe ţară la concursul de proiecte transdisciplinare.
    Prezent la Dubrovnik, prof. Radu Jugureanu, manager proiect la SIVECO România, a declarat că este pentru prima oară în istoria premiilor oferite de cea mai prestigioasă organizaţie mondială de management – IPMA, International Project Management Association – când singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educaţiei (al doilea a fost proiectul de e-Learning din Kazahkstan) şi este pentru prima oară în istoria aceleiaşi organizaţii independente când se acordă Gold unui proiect educaţional. “Semnalul pe care IPMA îl dă guvernelor lumii (au fost peste 1.000 de participanţi din Canada şi până în Australia şi din Chile şi până în China) este de reevaluare a proiectelor educaţionale şi de recunoaştere a excelenţei în managementul educaţional”, a mai adăugat Jugureanu.
    Prof. drd. Georgeta Cozma afirmă cu optimism că „S-a încheiat doar o etapă… to be continue! Multi-touche este cel mai creativ, ofertant si provocator proiect! Suntem mândri ca am fost parte din el, că am ajuns campioni, că suntem între cei care scriu istoria transdisciplinarităţii în România”. Echipa de la Siveco afirmă despre echipa de la Satu Mare că ,,sunt oamenii cei mai devotaţi proiectului, cu adevărat fanatici; visează, mănâncă şi dorm multi-touch’’.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE