21 June 2018

Revista “Vitralii- Lumini şi umbre” a ajuns la numărul 16

Filed under: Locale |

    Recent a apărut numărul 16 al Revistei Veteranilor din Serviciile Române de Informaţii, “Vitralii – lumini şi umbre”, editată de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii – A.C.M.R.R. din S.R.I., director colonel (r) Filip Teodorescu. Tematica abordată în prezentul număr este diversă şi are la bază o serie de mărturii, documente, atitudini şi studii de caz, grupate în patru mari capitole. Unul dintre acestea, Memorie profesională, are ca titluri Alogenii noştri, Gheorghe Gheorghiu-Dej la cea de-a XV-a sesiune a Adunării Generale a ONU –septembrie 1960, În dialog cu toţi românii, România în faţa invaziei, A la recherché du tresor perdu, Jertfe pentru cărbune, O zi din viaţa unui contraspion, Umbre pe imaginea Securităţii (I), Copilul cu buchetul de flori.
Un alt subiect abordat, Istoria altfel – puncte de vedere privind: A patra dimensiune etno-spirituală a lui Eminescu: înainte-mergător pe calea făuririi României Mari, Ungaria: anul ’56, Rolul sovieticilor în Revoluţia română, Decembrie 1989. În sprijinul culturii de securitate sunt prezentate articolele Simpozioane şi dezbateri: Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Note de lectură: Pentru dezvoltarea culturii de securitate, Un interesant dicţionar, Evocare a serviciilor de informaţii româneşti; Facebook. Totodată, nu lipsesc titlurile deja consacrate, referitoare la activitatea asociaţiei editoare şi a membrilor săi din capitală şi din teritoriu şi anume Din activitatea ACMRR-SRI; Prezenţi în viaţa şi cultura cetăţii; Vitralii – prezenţă şi ecouri.
Florin Dura

2 Responses to Revista “Vitralii- Lumini şi umbre” a ajuns la numărul 16

 1. Da cu banii aceia dati pentru catarg se aude ceva? Au fost inapoiati CJ?
  Sau s-au dus pe protocol…si alte cheltuieli ale asociatiei?

  Curtea de conturi
  7 October 2013 at 19:39
  Reply

 2. In perioada actuala se duce o alta lupta, continuarea celei duse de secole in acest teritoriu romanesc, cea dintre tradadori/vanzatori si cei care mai simteau ceva pentru nația romana si care ar fi fost dispusi sa isi dea si viata pentru realizarea acelor idealuri (si care si-au si dat-o). A avea o revista astazi sub sigla cadre SRI in rezerva si in retragere este un joc destul de periculos al putregaiului care nu se vca lasa pana nu va omori vlastarul. Cel mai dem si mai corect ar fi sa intitulati revista ca si revista a fostilor securisti si ai nostalgicilor care v-au servit sub diferite forme, sa recunoasteti ca ati fost invinsi si ca, spre marele regret al acestei natii, tocmai cei care erau pusi a apere tara de "infiltratii nocive" si de "scurgeri periculoase" (vezi "lichidul paceba" care a poluat si mai polueaza inca apale linistii romanesri, direct si prin derivatul sau Larry L. Watson) ati parasit-o cand i-a fost cel mai greu. Nu ati fost capabili sa asigurati ca un regim total irational ( prin modul in care a permis unui dezechilibrat mintal sa acapareze putere si sa ingenucheze un popor (cum se intampla azi in tarile africane)) sa dispara linde pe scena istoriei si fara a-si mai lua portoa de vieti cu care era obisnuit.
  Lasati-i pe cei noi(actualul SRI) sa se manifeste, iar voi ceilalti/fostii luati-va adevarata identitate si atacati cum vreti si pe cine vreti . Ati obtinut tot ceea ce v-ati dorit, asa ca …

  george
  20 February 2014 at 11:00
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *