More

    Sărbătoare dedicată producătorilor

    recolta1

    În organizarea Consiliului Judeţean, a Primăriei municipiului Satu Mare şi a Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice, timp de trei zile pe platoul din Piaţa 25 Octombrie se desfăşoară Zilele Recoltei, a căror deschidere oficială a avut loc ieri. Tot ieri s-a desfăşurat şi un spectacol folcloric. Pentru a infirma orice neînţelegeri, la deschiderea oficială pe scenă au apărut atât preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cât şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice, Ioan Pop, şi într-un glas au declarat deschise Zilele Recoltei ediţia 2013.

    Colaborare Primărie şi Consiliul Judeţean
    La festivitatea de deschidere a Zilelor Recoltei 2013, în afară de Adrian Ştef şi Dorel Coica, în mulţime au mai putut fi văzuţi prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Mircea Govor şi Rudolf Riedl, viceprimarii municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi Radu Roca, parlamentari sătmăreni, consilieri locali şi judeţeni, directori de instituţii deconcentrate.
    După ce a interpretat o piesă din repertoriul său, Petrică Mureşan a invitat pe scenă organizatorii evenimentului, şi anume Adrian Ştef, Dorel Coica şi Ioan Pop. Încă de la începutul discursului său, primarul Dorel Coica a ţinut să precizeze că acest eveniment este organizat, în colaborare, atât de Primăria Satu Mare cât şi de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice. La rândul său, Adrian Ştef a dorit să infirme unele zvonuri afirmând că va fi doar o singură ediţie a Zilei Recoltei, care de acum înainte va fi organizată anual de Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean ca o sărbătoare dedicată producătorilor agricoli sătmăreni. De asemenea, Ioan Pop a afirmat că producătorii au venit la această sărbătoare cu produse tradiţionale şi de calitate şi i-a îndemnat pe toţi sătmărenii să guste şi să cumpere aceste produse. Apoi, într-un singur glas, atât Dorel Coica cât şi Adrian Ştef au declarat deschisă ediţia din acest an a Zilelor Recoltei.

    recolta2
    Aproape 50 de expozanţi
    După deschidere, oficialităţile s-au plimbat printre producătorii expozanţi pentru a gusta din produsele lor. Au vizitat practic fiecare stand şi s-au declarat foarte mulţumiţi atât de calitatea produselor expuse cât şi de gustul acestora.
    În total, la ediţia din acest an expun 47 de producători agricoli din judeţul Satu Mare dar şi din Sălaj, Maramureş, Bihor şi Alba. Au fost scoase spre prezentare şi comercializare produse tradiţionale şi ecologice, printre care diferite sortimente de carne şi preparate din carne, produse lactate din lapte de capră şi oaie, fructe deshidratate, legume, magiun, vin, must, pălincă, produse artizanale sau flori ornamentale şi multe altele. De asemenea, a fost organizat şi un stand cu utilaje agricole. Cea de a treia ediţie a Zilelor Recoltei va continua azi şi mâine, interval de timp în care sătmărenii îşi pot face cumpărături de calitate la preţuri rezonabile.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE